Monday, May 13, 2013

bukan aku watak utama..

Salam..

blog ku agak slow sejak akhir2 ini... aku sibuk.. sakit.. dan banyak masalah lain. ^_^

owh ya... officially, aku dah habis diploma ku. oleh disebabkan result final sem dah keluar, dan result yang boleh tahan (walapun kurang memuaskan, tp still bersyukur) dan semua subjek pass with no objection! tamat sudah 2 tahun setengah aku di UiTM Sabah. terima kasih!

EHEM!!

oleh disebabkan ini adalah blog hak milik aku, suka hati aku mau tulis apa.. yang tak mau baca.. or rasa blog aku nie tak ada faedah... stop reading!

blog ini hanyalah satu alternatif lain untuk aku melempiaskan kebosanan, dan idea yang mencurah-curah, walaupun kadang-kadang idea itu tidak bernas, dan tidak boleh diterima akal manusia lain. tapi itulah aku. smile.

aku sedar, aku bukan lagi watak utama dalam cerita itu.. aku sudah terkeluar, sudah tercapak, sebab watak utamanya tidak mahu aku lagi. tapi aku gembira menjadi penonton. pendengar kepada sambungan cerita itu.
menarik.
dan lucu.

ada unsur dendam ketika aku menonton dan mendengar... tapi segera aku terdiam. sebenarnya, aku tiada hak untuk terus menanam dendam, membaja benci dalam hati ini... lepaskan.. seperti debunga yang beterbangan.. ditiup angin~ maka pergi.

aku selalu memandang tertoleh kisah dongeng.. sedangkan sekarang kisah masa depan, sedang asyik diputar.. sedang asyik direka.. sedang asyik diperkatakan. bodohnya aku.

kisah dongeng seseorang, tidak seindah mana.... mengapa harus dibanding-bandingkan. diri ini yang tolol. terlalu leka.. sehingga tidak menyangka, hati ini tertoreh. luka. kemudian aku nangis sendiri.

aku sibuk mencari kebahagiaan... sedangkan aku tidak pernah membenarkan diri ini menyelami apa erti sebenarnya kebahagiaan... puas otak mengeluarkan segala logik. tapi hati? masih tetap teguh dengan pendirian dan kata hatinya..

mengapa selalu mencari yang tiada? mengapa selalu menangis?

butakah?

pekakkah?

bisukah?

tidak.

ini cuma luahan hati.

yang tidak faham. maaf.
yang faham. syukur.



bukan aku watak utama..

Salam..

blog ku agak slow sejak akhir2 ini... aku sibuk.. sakit.. dan banyak masalah lain. ^_^

owh ya... officially, aku dah habis diploma ku. oleh disebabkan result final sem dah keluar, dan result yang boleh tahan (walapun kurang memuaskan, tp still bersyukur) dan semua subjek pass with no objection! tamat sudah 2 tahun setengah aku di UiTM Sabah. terima kasih!

EHEM!!

oleh disebabkan ini adalah blog hak milik aku, suka hati aku mau tulis apa.. yang tak mau baca.. or rasa blog aku nie tak ada faedah... stop reading!

blog ini hanyalah satu alternatif lain untuk aku melempiaskan kebosanan, dan idea yang mencurah-curah, walaupun kadang-kadang idea itu tidak bernas, dan tidak boleh diterima akal manusia lain. tapi itulah aku. smile.

aku sedar, aku bukan lagi watak utama dalam cerita itu.. aku sudah terkeluar, sudah tercapak, sebab watak utamanya tidak mahu aku lagi. tapi aku gembira menjadi penonton. pendengar kepada sambungan cerita itu.
menarik.
dan lucu.

ada unsur dendam ketika aku menonton dan mendengar... tapi segera aku terdiam. sebenarnya, aku tiada hak untuk terus menanam dendam, membaja benci dalam hati ini... lepaskan.. seperti debunga yang beterbangan.. ditiup angin~ maka pergi.

aku selalu memandang tertoleh kisah dongeng.. sedangkan sekarang kisah masa depan, sedang asyik diputar.. sedang asyik direka.. sedang asyik diperkatakan. bodohnya aku.

kisah dongeng seseorang, tidak seindah mana.... mengapa harus dibanding-bandingkan. diri ini yang tolol. terlalu leka.. sehingga tidak menyangka, hati ini tertoreh. luka. kemudian aku nangis sendiri.

aku sibuk mencari kebahagiaan... sedangkan aku tidak pernah membenarkan diri ini menyelami apa erti sebenarnya kebahagiaan... puas otak mengeluarkan segala logik. tapi hati? masih tetap teguh dengan pendirian dan kata hatinya..

mengapa selalu mencari yang tiada? mengapa selalu menangis?

butakah?

pekakkah?

bisukah?

tidak.

ini cuma luahan hati.

yang tidak faham. maaf.
yang faham. syukur.



bukan aku watak utama..

Salam..

blog ku agak slow sejak akhir2 ini... aku sibuk.. sakit.. dan banyak masalah lain. ^_^

owh ya... officially, aku dah habis diploma ku. oleh disebabkan result final sem dah keluar, dan result yang boleh tahan (walapun kurang memuaskan, tp still bersyukur) dan semua subjek pass with no objection! tamat sudah 2 tahun setengah aku di UiTM Sabah. terima kasih!

EHEM!!

oleh disebabkan ini adalah blog hak milik aku, suka hati aku mau tulis apa.. yang tak mau baca.. or rasa blog aku nie tak ada faedah... stop reading!

blog ini hanyalah satu alternatif lain untuk aku melempiaskan kebosanan, dan idea yang mencurah-curah, walaupun kadang-kadang idea itu tidak bernas, dan tidak boleh diterima akal manusia lain. tapi itulah aku. smile.

aku sedar, aku bukan lagi watak utama dalam cerita itu.. aku sudah terkeluar, sudah tercapak, sebab watak utamanya tidak mahu aku lagi. tapi aku gembira menjadi penonton. pendengar kepada sambungan cerita itu.
menarik.
dan lucu.

ada unsur dendam ketika aku menonton dan mendengar... tapi segera aku terdiam. sebenarnya, aku tiada hak untuk terus menanam dendam, membaja benci dalam hati ini... lepaskan.. seperti debunga yang beterbangan.. ditiup angin~ maka pergi.

aku selalu memandang tertoleh kisah dongeng.. sedangkan sekarang kisah masa depan, sedang asyik diputar.. sedang asyik direka.. sedang asyik diperkatakan. bodohnya aku.

kisah dongeng seseorang, tidak seindah mana.... mengapa harus dibanding-bandingkan. diri ini yang tolol. terlalu leka.. sehingga tidak menyangka, hati ini tertoreh. luka. kemudian aku nangis sendiri.

aku sibuk mencari kebahagiaan... sedangkan aku tidak pernah membenarkan diri ini menyelami apa erti sebenarnya kebahagiaan... puas otak mengeluarkan segala logik. tapi hati? masih tetap teguh dengan pendirian dan kata hatinya..

mengapa selalu mencari yang tiada? mengapa selalu menangis?

butakah?

pekakkah?

bisukah?

tidak.

ini cuma luahan hati.

yang tidak faham. maaf.
yang faham. syukur.



bukan aku watak utama..

Salam..

blog ku agak slow sejak akhir2 ini... aku sibuk.. sakit.. dan banyak masalah lain. ^_^

owh ya... officially, aku dah habis diploma ku. oleh disebabkan result final sem dah keluar, dan result yang boleh tahan (walapun kurang memuaskan, tp still bersyukur) dan semua subjek pass with no objection! tamat sudah 2 tahun setengah aku di UiTM Sabah. terima kasih!

EHEM!!

oleh disebabkan ini adalah blog hak milik aku, suka hati aku mau tulis apa.. yang tak mau baca.. or rasa blog aku nie tak ada faedah... stop reading!

blog ini hanyalah satu alternatif lain untuk aku melempiaskan kebosanan, dan idea yang mencurah-curah, walaupun kadang-kadang idea itu tidak bernas, dan tidak boleh diterima akal manusia lain. tapi itulah aku. smile.

aku sedar, aku bukan lagi watak utama dalam cerita itu.. aku sudah terkeluar, sudah tercapak, sebab watak utamanya tidak mahu aku lagi. tapi aku gembira menjadi penonton. pendengar kepada sambungan cerita itu.
menarik.
dan lucu.

ada unsur dendam ketika aku menonton dan mendengar... tapi segera aku terdiam. sebenarnya, aku tiada hak untuk terus menanam dendam, membaja benci dalam hati ini... lepaskan.. seperti debunga yang beterbangan.. ditiup angin~ maka pergi.

aku selalu memandang tertoleh kisah dongeng.. sedangkan sekarang kisah masa depan, sedang asyik diputar.. sedang asyik direka.. sedang asyik diperkatakan. bodohnya aku.

kisah dongeng seseorang, tidak seindah mana.... mengapa harus dibanding-bandingkan. diri ini yang tolol. terlalu leka.. sehingga tidak menyangka, hati ini tertoreh. luka. kemudian aku nangis sendiri.

aku sibuk mencari kebahagiaan... sedangkan aku tidak pernah membenarkan diri ini menyelami apa erti sebenarnya kebahagiaan... puas otak mengeluarkan segala logik. tapi hati? masih tetap teguh dengan pendirian dan kata hatinya..

mengapa selalu mencari yang tiada? mengapa selalu menangis?

butakah?

pekakkah?

bisukah?

tidak.

ini cuma luahan hati.

yang tidak faham. maaf.
yang faham. syukur.



Wednesday, May 1, 2013

my current life...

hallooooo~

haiiii haiii haiiii haiiii

lama gila aku tak update apa2, last aku update rasanya time tu aku masih exam! sekarang exam dah habis, aku pulang tawau jak, terus carik kerja... after that, tak sampai seminggu aku di tawau, aku dapat kerja di pejabat Datuk. Abas.. itupun sebab mau pilihan raya.. dorang need staff, so dorang hire aku la... lepas pilihan raya nie pun aku carik kerja lain lagik...

kerja aku kali nie memang mencabar... sebab aku boleh aplikasikan apa yang aku belajar d U dengan apa dunia pekerjaan yang sebenar. terlalu banyak perbezaan... d Universiti berlajar pasal theory, di tempat kerja.. kadang kala apa yang kita belajar memang menyimpang jauhhh. sangat2 jauh! macam langit dan bumi. tapi aku selalu ingtkan diri sendiri, ini lah realiti dunia.... indah kabar dari rupa.

memang sakit...

kerja untuk pilihan raya memang best!! tapi kerja 24 jam la.. untuk aku ok saja sebab tak ada jugak suami n anak yang mau di kasi tinggal d rumah.. hehehehehe ini semua pengalaman... yapssss aku mau timba pengalaman sebanyak mungkin... sebisa mungkin!

tak cukup rehat.. lepas tu makan tak seimbang... jadinya... aku DEMAM! HORRYEEEEE DEMAM! HEE