Monday, March 25, 2013

duhai hati...

Salam...

sekarang aku study week!! yeeee (_ _!) exam dah dekat!! huuuu 18 hari lagi di UiTM nie, setelah 2 tahun lebih aku habiskan masa di sini.. setelah 2 tahun lebih aku menjalani hari2 ku.. kini sampai sudah di semester yang akhir.. INSYAALLAH... terlalu banyak benda yang berlaku.. terlalu banyak benda yang menjadikan aku insan yang hambir berguna.. dan hampir tak guna...  (apa point aku)

sebenanrnya.. aku saja hendak menghambur di blog nie.. ya la... rindu!!! sini aku peluk blog aku ketat-ketak >.< hohooh aku gila! seriusly. yesss!!!! i'm going mad!!

ehhemmmm!!!

sepanjang hidup nie.. almost 21 tahun, aku ada masalah yg aku sendiri tak boleh kawal~ seriously aku tak boleh kawal! aku ada masalah dengan emosi.. emosi yang berhambur! tidak tahu hendak meletakkan emosi itu pada tempat yang betul.. terlalu banyak berfikir sampai aku mau jadi gila! T.T i need help!!

setiap hari ku rasakan seperti lalang... tidak ada pendirian yang teguh.. ditiup angin.. mudah sahaja emosi ku berubah... di jentik sedikit mudah sahaja aku melenting.. di herdik sedikit, mudah sahaja aku berkecik hati.. ada masanya aku rimas dengan diri sendiri... aku rimas dengan emosi yang berubah-berubah setiap minit...

kalau aku rasa down.. aku betul2 down.. kalau aku hepi.. aku betul2 hepi.. kalau aku marah.. aku betul2 marah... what's wrong with me?! I NEED HELP!!

aku tak boleh continue perangai mcm begini.... Ya Allah, kepada MU aku serahkan seluruh hidup ku...

ada yang cakap ini adalah keistimewaan yg tak ada dengan orang lain.... tp aku rasa ianya menjadi beban.. tp mungkin jugak ini dugaan yang Allah berikan pada ku... tp mungkin juga.. argh!! terlalu banyak kemungkinan! tapi aku berpegang.. bersangka baiklah pada Allah kerana kasih sayangNYA mendahului daripada kemurkaanNYA..

aku berterima kasih insan yang sudi berada disekeliling ku.... kerana sabar dengan perangai ku yang seperti ini.. tidak ku minta untuk begini... tidak ku minta untuk berhambur seperti ini.... -_- setiap helaan nafas ku, aku ingin bahagia... (itu motif utama ku) tp aku selalu menjadi musuh pada diri sendiri.. cemburu, fikir bukan-bukan, sedih tiba-tiba.. tidak puas hati.. semua itu musuh ku!

aku adalah musuh pada diri ku sendiri.... T.T

apa aku merepek nie????

aku tak faham~

tp kalau kamu-kamu yang baca blog aku nie.. yang tahu apa masalah ku.. sila la beritahu.. sila la komen.. sila la beri kritikan yang membina.. bantu aku untuk terus bernafas dimuka bumi nie.. sebab aku ingin bahagia.. aku ingin bahagia.. aku ingin bahagia..

aku ingin bahagia....


Wednesday, March 13, 2013

Siapa Aku?

Salam....

lama tak update apa-apa kan.. heeee busy la sikit (ahaah la tu.. busy sikit)

entry ari nie agak hambar, kalau yang korang2 mau carik info2 yang bermanfaat... sila la JANGAN baca entry ini. STOP!!!

ok.. let's begin entry yg tidak membawa faedah apa-apa.. hanya luahan hati yang agar terluka...

siapa aku?

Nama ku Nurfatin binti Mohammed Yunus, tapi aku tidak suka kerana terlalu ramai orang bernama FATIN. tapi aku tak boleh cakap apa-apa tak boleh bangkang sebab sudah itu yang tertulis.. dan di akhirat nanti.. nama itu yang akan disebut sebelum segala amalan ku dihisab.. akhirnya.. aku hanya pasrah~ redha~ dan berserah...

dalam hidup seseorang itu, aku selalu tertanya... siapa aku pada mu? siapa diri ini? behargakah aku? bermakna kah aku? benarkah tanpa ku kau merasakan kesepian....

aku merindui mu semalam.... aku ingin mengatakan ini "sayang sangat, sangat, sangat, sangat"

i miss to heard your voice....

tapi siapa aku? siapa aku?

T.T

owh ALLAH, it's hurt...