Thursday, December 5, 2013

lukachikito?




Wednesday, December 4, 2013

inilah hidup

pernah kau rasa dibuang? akulah contoh terbaik. berkali-kali dibuang, tapi aku tetap berdiri teguh. (hurm taklah teguh sangat) sakitkan. rasanya bagaikan hati mu tercarik tak tercantum lagi.

inilah hidup.

"manusia berubah" acap kali ku dengar. yeah, orang bergerak maju kehadapan, sedangkan aku masih berliur-liur bermimpi akan kisah dongeng (abadi).

aku begini orangnya :

apabila aku sayang, aku akan berharap masa itu terhenti. walhal tidak. masa itu berjalan, dan meninggalkan aku yang terhenti sendiri.
akhirnya, apabila semua orang sudah menjalani proses perubahan.
aku?
masih disitu, melihat dengan linangan airmata. tertanya-tanya sendiri, mengapa, dan bodohnya, menyalahkan diri.
itulah aku.

rasa dibuang, tidak sama dengan rasa membuang.

dibuang, ragamu hancur tak tercantum.
jiwa mu rapuh.
semangat mu runtuh.

membuang? entah. aku tidak tahu. sebab aku jarang membuang. kecuali sampah.

inilah hidup.
penuh kejutan. sekelip mata semuanya berubah.

hanya persepsi ku barangkali.

Monday, November 25, 2013

senyumlah walaupun hati mu paling tersakiti

sesakit apa pun yang terasa dihati ini,
ku cuba untuk senyum, agar kau tahu, aku baik-baik sahaja,
sesakit apa pun batin ku terasa,
ku cuba senyum, agar kau tahu, aku tidak merasa kehilangan.
tidak payah kau asingkan,
kerana pada awalnya, aku bukan untuk mu,
kau bukan untuk ku,
cuma pada awalnya,
aku menyimpan perasaan..
jauh dilubuk hati,
ada sekelumit harapan,
kau untuk ku,
aku untuk mu..
terasa dingin hari ini,
rasa sepi hari ini,
maka aku tersenyum walaupun hati ini yang paling tersakiti..

:D

Saturday, November 23, 2013

alahai nurfatin~

dear blog ku yang kadang-kadang jak aku tulis sesuatu.

sorry ar.. busy betul aku sekarang nie... byk betul kerja n tanggunjwab jadi student degree. huhuhu blog makin lama, aku makin lain owh. entah, dulu aku nie bukan pandai buat lawak. sekarang aku berhambur.. dalam interview pun aku tidak serius.. dalam presentation pun aku main2.. kawan aku komen la.. huhu punyalah aku rasa mcm bersalah sangat2..

apalah aku nie. kadang-kadang aku sedar jugak tu yang aku nie jenis yang suka main2.. tpi aku tak boleh help it!! makin mcm kanak2 owh. T.T aku tidak mau jugak tu mcm g tu.. aku mau jadi matang hba.. huhuhu apalah aku nie.. tidak boleh fokus.

aku suka seseorang. tapi aku tau.. seseorang itu adalah mustahil.. jadi diam2 jak la suka org.. akumau jadi lady bha.. bukan budak2.. arghh arghhh adam asalah dalam identiti bha aku nie..

benci.. malasnya aku... fatin.. fatin.. fatin.. fatin.. fatin.. apalah kau nie.. huhuhuhuhuhuh

Monday, November 4, 2013

suatu hari nanti pasti!

Salam~

heyy apa kabar? aku sihat2 jak.. :D

bukan senang hendak sembunyi apa yang ada dalam hati. kadang-kadang semakin disembunyi, semakin juga kelihatan. =_=''

suatu hari nanti pasti juga dia tahu apa yang dalam hati ku, dan saat itu, semuanya sudah terlambat. kadang-kadang apa yang kita rasa dalam hati, patut didiamkan sahaja.. sebab itu lebih baik untuk semua.

suatu hari nanti pasti dia akan bertemu pasangannya. dan saat itu, aku harap dia akan bahagia. dengan melihat dia bahagia.. aku juga bahagia..

suatu hari nanti pasti aku akan bertemu pasangan ku, dan saat itu, aku harap aku juga akan bahagia dengan kehidupan ku. semoga, segala awan pilu hilang dari pandangan.

suatu hari nanti pasti cerita ini akan terkenang, bagaimana perasaan itu boleh ada terhadap dia. dan saat itu, aku dan dia sudah bahagia dengan cerita hidup masing-masing.

dan suatu hari nanti, apabila aku sudah berhenti menyayanginya, saat itu, aku berdoa agar ada insan lain yang menyayanginya lebih dari aku.

suatu hari nanti.. pasti.

Monday, October 28, 2013

sekali lagi? berkali-kali

dear blog..

who will care if I cry? who will care if I have no mood? who will care? coz i dont deserve it. :)

hatiku kala ini retak seretak retaknya.
tak bergaris, tapi terbelah.
terhempaskan seolah-olah tiada pedihnya.
kau pendamkan segalanya dihati.
sungguh bersahaja ayatnya,
sungguh bersahaja jiwanya,
tapi aku terhancurkan terderai hati.
ingin nangis.
tapi aku tahu tak akan ada yang peduli.
ingin tengelamkan emosi,
siapa kesah?
apa-apa sahajalah.
persetan.
jangan kau pandang aku.
aku seramkan kau melihat ku.
diam kamu!
bodoh kamu!

Tuesday, October 22, 2013

sekali lagi? berkali-kali

Dear blog..

sudikah kau mendengar keluh kesah ku? tak akan kah kau tinggalkan aku? resah tak bertepi. sepi sendiri. mungkin ditakdir sendiri. mungkin di takdir tak berteman. :D sabarlah hati.. jiwa mu kacau tak tersanggupkan. - ikutka hati. semua salah. aku saja yang betul. tapi biarlah. sekarang aku mau ikutkan hati. saat ini, hati aku yang terluka. bukan kalian.

ingin saja aku pecahkan segalanya, terbalikkan meja, agar semua tahu, marah ku, rajuk ku. tapi siapa aku? siapa aku yang ingin diperhatikan. dilihat juga tak sudi, didengar juga tak layak. 

siapa yang sudi? jiwa keromok begini.. hati yang kacau begini.. bukan aku ingin. bukan aku mau. kalau hati jiwa ada dijual dipasar, biarlah aku beli satu. tukar.. sudah lama aku tukarr..

bersambung..

Tuesday, October 8, 2013

cukup sudah buat kita

Salam.

khabar mu seperti apa?

cukup sudah buat kita yang tak henti dilanggar dengan kata-kata nisata. perlu ada penegasan agar tidak dibuli dengan ayat2 tahi. sekali lagi, perlu tegas!

buli bukan bererti dihayunkan tangan, dihayunkan kayu, dilemparkan kerusi, dilemparkan kasut kearah kita. buli banyak cabangnya. hati mu disakiti berulang kali dengan niat juga buli. kau sengaja dipersenda juga buli. dipanggil dengan nama binatang juga buli. itu semua buli. sebab kita tak rela.

cukup sudah buat kita yang pernah merasa erti dibuli. cukup sudah kita yang selalu merasakan sakitnya hati disamakan dengan binatang. emak kandungkan kita bukan untuk kau samakan dengan binatang. kerana taraf manusia itu jauh lebih tinggi dari binatang. kau faham maksud ku? dengarkan aku? :)\

tak perlu kau telempiaskan segala dendam dihati mu kerana emak mu tidak memeluk mu. tak perlu kau telempiaskan segala maki hamun mu kepada kami, kerana bapa mu sering menjadikan kau bola sepak. jangan kau telempiaskan segala marah mu pada kami, kerana kau tidak bahagia dirumah.

kau hero diluar. tapi kau zero di rumah.

dengarkan?

sebelum kau angkat tangan lagi. fikir bagus-bagus. cukup sudah buat kita.

masa untuk TEGAS

Sunday, October 6, 2013

Hilang satu persatu

assalamualaikum.

ada ka jugak orang view blog aku nie? huhuhu entahlah.. kalau ada baguslah, dan terima kasih sebab sudi baca. kalau tak ada.. anggap saja aku sedang syok sendiri.

semakin hari, semakin banyak yang hilang. hilang tak berganti. dan ada yang hilang mungkin berganti. tak pasti! *garu kepala.

apabila sesuatu itu aku rasa aku punya. aku pasti dan yakin. perlahan-lahan ia akan hilang. meninggalkan atau ditinggalkan. atau dirampas. sekali lagi. aku tak pasti. *garu kepala

dulu, aku duduk disitu. ketawa disitu. sekarang? sepi. *garu kepala lagi.

mana silapnya? aku termenung sekejap. owhh mungkin ada revolusi. owhh mungkin ada perubahan sekeliling. *cuba menyedapkan hati

tapi aku pun manusia. rasa sakit. rasa sedih. rasa kosong. itu tidak lari. malah singgah dan bermalam hingga berhari2 di hati ini.

aku mahu menangis. tapi macam pengecut pula. aku mahu marah. tapi aku tak layak. sebab dari azali. aku tidak pernah memiliki apa-apa. itu semua milik ALLAH.

harus ada rasa kehambaan dalam diri ini. kerdil. itu aku. aku perlu bergantung padaNYA. berusaha selagi aku boleh. bahagia selagi aku mampu. syukur alhamdulillah aku masih hidup. kalau dibandingkan orang lain yang kurang bernasib baik, aku dikira beruntung. sebab aku masih hidup. masih diberi peluang untuk bernafas dan bertaubat. kan akhirat itu yang dikejar.

itu adalah bonus kalau aku dapat kawan-kawan yang baik, seorang suami (mungkin), anak-anak (mungkin) ketika aku menjalani tempat persinggahan ini.

mungkin aku tak cukp bagus lagi sebagi hambaNYA. Tidak mengapa. kerana aku tengah berusaha. kawan-kawan bantulah doakan aku. semoga aku tidak lemas. semoga aku tidak sesat. semoga aku tidak putus asa dengan himpitan yang semakin hari ku rasakan membuat diri ku hancur.

ambillah apa yang aku punya. semoga kalian turut merasakan apa yang pernah aku rasakan dulu. semoga kalian faham perasaan ku. semoga kalian merasakan kebahagiaan ku dulu.

hilanglah~

:)

Wednesday, October 2, 2013

bodoh atau pandai? atau rajin atau malas?

salam... lama aku tak update apa2 d belog ini. sejak aku masuk degree aku memang sibuk. kenak-kenak lagi, aku memang kurang idea yang mau di share dalam belog ini.

aku ada baca status kawan aku dalam fb.. aku kenal dari dari tingkatan 1 lagi. Dia post pasal

 "saya tidak percaya dengan konsep bodoh atau pandai. saya hanya percaya dengan konsep kerajinan dan kemalasan."

aku sokong 100% dengan status dia.. aku mau 'like' beribu2 kali.. tapi tak dapat.. heheh cuma sekali jak boleh like.

mungkin dalam teori lain ataupun konsep lain, ada sesetengah orang yang dilahirkan dengan otak yang bijak tahap gaban, mungkin individu itu dapat fokus dengan lebih lama berbanding dengan orang lain. walaubagaimana pun, tiada sesiapa di dunia nie yang dilahirkan bodoh. ataupun dilahirkan untuk jadi bodoh. semua orang sama.. cuma yang membezakan kita hanyalah usaha. rajin atau malas, itu terpulang dengan individu.

setiap individu ada cara masing-masing untuk menerima, kerana manusia itu unik. ada yang menerima dengan cepat, ibarantya jaringan internetnya laju. dan ada yang harus di reload banyak kali, sebab jaringan internet nya lambat. tapi hasilnya tetap sama.

sebagai contohnya, tak payah la pergi jauh, aku ambil diri aku sebagai contoh. aku adalah orang yang cepat masuk dalam kepala otak tapi cepat jugak lupa. aku tak boleh belajar 'last-last minute' komfem! satu haram pun tak lekat dlm kepala otak. oleh itu, aku belajar dari awal.. 'play safe' so that aku boleh berdiri sama tinggi dengan orang-orang yang bijak2 nie.

aku sedar aku tak la bijak sangat.. tapi emak aku selalu cakap usaha itu penting. usaha adalah kata lain daripada keajaiban. maksudnya, kita boleh cipta keajaiban, dengan berusaha bersungguh-sungguh. time management amat penting kepada pelajar yang macam aku. jenis slow and steady.

apa2 pun.. belajar rajin2.. jgn malas2.. jadi pandai atau bodoh. itu pilihan kita sendiri.

assalamualaikum

 

Wednesday, September 25, 2013

sejingga hari ini

Assalamualaikum. :)

apa kabar? semoga hari ini dan hari-hari sterusnya kita akan diberkati oleh Allah. untuk meneruskan kehidupan time degree nie, sangat-sangat mencabar, kadang-kadang aku rasa nak berhenti. tapi aku tau, putus asa bukan jalan yang terbaik. Untuk berjaya memang memerlukan pengorbanan yang besar. sabarlah wahai hati. :) kata emak aku :

"jangan menyerah sebelum mencuba"

realiti kehidupan, mana ada semuanya dapat senang... kadang-kadang benda senang, kita tak hargai sangat kan... berjuang habis-habisan coz i'm a fighter! ^_^

lain rasanya bila kita gagal tapi dah brusaha, dan gagal tapi langsung tak usaha. (korang faham ka apa aku try cakap nie? tak putar belit ka??) :3 faham2 jak la ya..

kalau kita dah berusaha sebaik mungkin tapi masih gagal, perasaan kecewa itu kurang sebenarnya.. sebab kita dah cuba sebaik mungkin. (aku rasalah, tak taulah orang lain)

tapi kalau kita tak usaha.. dan gagal.. sebenarnya itu lebih mengecewakan.. lebih menyedihkan. dan lebih menyakitkan.. (amboii banyaknya 'lebih')

apa yang aku cuba simpulkan disini... kita semua jangan cepat putus asa! berusaha tak rugi pun.. jadi gandakan usaha kita dan teruskan menjadi yang terbaik, bukan terbaik untuk orang lain.. tapi menjadi yang terbaik untuk diri sendiri, keluarga dan hambaNYA.

aku nak pergi kelas dah nie.. bye2..

ASSALAMUALAIKUM.

Monday, September 9, 2013

my other life

Salam..

lama aku tinggalkan blog nie... dah banyak benda baru yang jadi, terutamanya sekarang aku dah sambung pengajian ke peringkat ijazah sarjana muda... syukur Alhamdulillah sebab Allah masih bagi aku rezeki untuk sambung belajar.. susah-susah dahulu senang-senang kemudian.. :)

dalam kesibukan yang melanda aku, aku cuba untuk menjadi manusia yang baik dan hamba Allah yang baik.. semoga hati ini terus dilindungi...

harapan ku, kali ini.. semoga banyak pekara baik yang akan jadi kepada ku.

bye.

Tuesday, July 23, 2013

ini yang sebenarnya...

ini yang sebenarnya...

usah berjanji jika akhirnya kau akan lari.
yang tersakiti adalah aku.
yang merasa kekacauan adalah aku.

cukup.

kau buang aku. biarlah aku jadi yang termahal.
mungkin ini adalah pengajaran terbesar buat ku.
untuk mengenal erti kehidupan yang sebenar.

tiada kebahagiaan tanpa penderitaan,
tiada kejayaan tanpa pengorbanan....

:)

Thursday, July 11, 2013

masih ka aku?

Salam...

i'm 21 dah... 30 jun yang lepas.. happy b'day to me.. and aku hilang sesuatu yg sangat2 aku syg.. tak apa.. ALLAH ada. sabar.

aku belajar untuk sabar... kehilangan memang menyakitkan. semoga dia bahagia disana... insyaALLAH.

hurm.. (blank).

bye..

Wednesday, June 12, 2013

hati kita, kita rasa.

ASSALAMUALAIKUM!!!!

hati kita, kita rasa..
benar!
sakit hati kita, bukan orang rasa..
suka hati caci kita,
suka hati hina kita,
mulut sedap rasanya, lebih sedap dari makan coklat,
tp hati kita yang sakit.
rasa di tikam2
tp siapa peduli..
nangis sendiri2 dalam bilik... tak ada orang peduli..
semua itu dusta.. tp siapa percaya?
ceritanya, dorang saja yang benar..
kita? ya, kita la pendusta.
cukup sudah.
sudah cukup.
masanya berdiri.
pertahankan hati.
bukan membalas.
tapi pertahankan..
hati kita.
kita rasa.

peace.

Monday, May 13, 2013

bukan aku watak utama..

Salam..

blog ku agak slow sejak akhir2 ini... aku sibuk.. sakit.. dan banyak masalah lain. ^_^

owh ya... officially, aku dah habis diploma ku. oleh disebabkan result final sem dah keluar, dan result yang boleh tahan (walapun kurang memuaskan, tp still bersyukur) dan semua subjek pass with no objection! tamat sudah 2 tahun setengah aku di UiTM Sabah. terima kasih!

EHEM!!

oleh disebabkan ini adalah blog hak milik aku, suka hati aku mau tulis apa.. yang tak mau baca.. or rasa blog aku nie tak ada faedah... stop reading!

blog ini hanyalah satu alternatif lain untuk aku melempiaskan kebosanan, dan idea yang mencurah-curah, walaupun kadang-kadang idea itu tidak bernas, dan tidak boleh diterima akal manusia lain. tapi itulah aku. smile.

aku sedar, aku bukan lagi watak utama dalam cerita itu.. aku sudah terkeluar, sudah tercapak, sebab watak utamanya tidak mahu aku lagi. tapi aku gembira menjadi penonton. pendengar kepada sambungan cerita itu.
menarik.
dan lucu.

ada unsur dendam ketika aku menonton dan mendengar... tapi segera aku terdiam. sebenarnya, aku tiada hak untuk terus menanam dendam, membaja benci dalam hati ini... lepaskan.. seperti debunga yang beterbangan.. ditiup angin~ maka pergi.

aku selalu memandang tertoleh kisah dongeng.. sedangkan sekarang kisah masa depan, sedang asyik diputar.. sedang asyik direka.. sedang asyik diperkatakan. bodohnya aku.

kisah dongeng seseorang, tidak seindah mana.... mengapa harus dibanding-bandingkan. diri ini yang tolol. terlalu leka.. sehingga tidak menyangka, hati ini tertoreh. luka. kemudian aku nangis sendiri.

aku sibuk mencari kebahagiaan... sedangkan aku tidak pernah membenarkan diri ini menyelami apa erti sebenarnya kebahagiaan... puas otak mengeluarkan segala logik. tapi hati? masih tetap teguh dengan pendirian dan kata hatinya..

mengapa selalu mencari yang tiada? mengapa selalu menangis?

butakah?

pekakkah?

bisukah?

tidak.

ini cuma luahan hati.

yang tidak faham. maaf.
yang faham. syukur.



bukan aku watak utama..

Salam..

blog ku agak slow sejak akhir2 ini... aku sibuk.. sakit.. dan banyak masalah lain. ^_^

owh ya... officially, aku dah habis diploma ku. oleh disebabkan result final sem dah keluar, dan result yang boleh tahan (walapun kurang memuaskan, tp still bersyukur) dan semua subjek pass with no objection! tamat sudah 2 tahun setengah aku di UiTM Sabah. terima kasih!

EHEM!!

oleh disebabkan ini adalah blog hak milik aku, suka hati aku mau tulis apa.. yang tak mau baca.. or rasa blog aku nie tak ada faedah... stop reading!

blog ini hanyalah satu alternatif lain untuk aku melempiaskan kebosanan, dan idea yang mencurah-curah, walaupun kadang-kadang idea itu tidak bernas, dan tidak boleh diterima akal manusia lain. tapi itulah aku. smile.

aku sedar, aku bukan lagi watak utama dalam cerita itu.. aku sudah terkeluar, sudah tercapak, sebab watak utamanya tidak mahu aku lagi. tapi aku gembira menjadi penonton. pendengar kepada sambungan cerita itu.
menarik.
dan lucu.

ada unsur dendam ketika aku menonton dan mendengar... tapi segera aku terdiam. sebenarnya, aku tiada hak untuk terus menanam dendam, membaja benci dalam hati ini... lepaskan.. seperti debunga yang beterbangan.. ditiup angin~ maka pergi.

aku selalu memandang tertoleh kisah dongeng.. sedangkan sekarang kisah masa depan, sedang asyik diputar.. sedang asyik direka.. sedang asyik diperkatakan. bodohnya aku.

kisah dongeng seseorang, tidak seindah mana.... mengapa harus dibanding-bandingkan. diri ini yang tolol. terlalu leka.. sehingga tidak menyangka, hati ini tertoreh. luka. kemudian aku nangis sendiri.

aku sibuk mencari kebahagiaan... sedangkan aku tidak pernah membenarkan diri ini menyelami apa erti sebenarnya kebahagiaan... puas otak mengeluarkan segala logik. tapi hati? masih tetap teguh dengan pendirian dan kata hatinya..

mengapa selalu mencari yang tiada? mengapa selalu menangis?

butakah?

pekakkah?

bisukah?

tidak.

ini cuma luahan hati.

yang tidak faham. maaf.
yang faham. syukur.



bukan aku watak utama..

Salam..

blog ku agak slow sejak akhir2 ini... aku sibuk.. sakit.. dan banyak masalah lain. ^_^

owh ya... officially, aku dah habis diploma ku. oleh disebabkan result final sem dah keluar, dan result yang boleh tahan (walapun kurang memuaskan, tp still bersyukur) dan semua subjek pass with no objection! tamat sudah 2 tahun setengah aku di UiTM Sabah. terima kasih!

EHEM!!

oleh disebabkan ini adalah blog hak milik aku, suka hati aku mau tulis apa.. yang tak mau baca.. or rasa blog aku nie tak ada faedah... stop reading!

blog ini hanyalah satu alternatif lain untuk aku melempiaskan kebosanan, dan idea yang mencurah-curah, walaupun kadang-kadang idea itu tidak bernas, dan tidak boleh diterima akal manusia lain. tapi itulah aku. smile.

aku sedar, aku bukan lagi watak utama dalam cerita itu.. aku sudah terkeluar, sudah tercapak, sebab watak utamanya tidak mahu aku lagi. tapi aku gembira menjadi penonton. pendengar kepada sambungan cerita itu.
menarik.
dan lucu.

ada unsur dendam ketika aku menonton dan mendengar... tapi segera aku terdiam. sebenarnya, aku tiada hak untuk terus menanam dendam, membaja benci dalam hati ini... lepaskan.. seperti debunga yang beterbangan.. ditiup angin~ maka pergi.

aku selalu memandang tertoleh kisah dongeng.. sedangkan sekarang kisah masa depan, sedang asyik diputar.. sedang asyik direka.. sedang asyik diperkatakan. bodohnya aku.

kisah dongeng seseorang, tidak seindah mana.... mengapa harus dibanding-bandingkan. diri ini yang tolol. terlalu leka.. sehingga tidak menyangka, hati ini tertoreh. luka. kemudian aku nangis sendiri.

aku sibuk mencari kebahagiaan... sedangkan aku tidak pernah membenarkan diri ini menyelami apa erti sebenarnya kebahagiaan... puas otak mengeluarkan segala logik. tapi hati? masih tetap teguh dengan pendirian dan kata hatinya..

mengapa selalu mencari yang tiada? mengapa selalu menangis?

butakah?

pekakkah?

bisukah?

tidak.

ini cuma luahan hati.

yang tidak faham. maaf.
yang faham. syukur.



bukan aku watak utama..

Salam..

blog ku agak slow sejak akhir2 ini... aku sibuk.. sakit.. dan banyak masalah lain. ^_^

owh ya... officially, aku dah habis diploma ku. oleh disebabkan result final sem dah keluar, dan result yang boleh tahan (walapun kurang memuaskan, tp still bersyukur) dan semua subjek pass with no objection! tamat sudah 2 tahun setengah aku di UiTM Sabah. terima kasih!

EHEM!!

oleh disebabkan ini adalah blog hak milik aku, suka hati aku mau tulis apa.. yang tak mau baca.. or rasa blog aku nie tak ada faedah... stop reading!

blog ini hanyalah satu alternatif lain untuk aku melempiaskan kebosanan, dan idea yang mencurah-curah, walaupun kadang-kadang idea itu tidak bernas, dan tidak boleh diterima akal manusia lain. tapi itulah aku. smile.

aku sedar, aku bukan lagi watak utama dalam cerita itu.. aku sudah terkeluar, sudah tercapak, sebab watak utamanya tidak mahu aku lagi. tapi aku gembira menjadi penonton. pendengar kepada sambungan cerita itu.
menarik.
dan lucu.

ada unsur dendam ketika aku menonton dan mendengar... tapi segera aku terdiam. sebenarnya, aku tiada hak untuk terus menanam dendam, membaja benci dalam hati ini... lepaskan.. seperti debunga yang beterbangan.. ditiup angin~ maka pergi.

aku selalu memandang tertoleh kisah dongeng.. sedangkan sekarang kisah masa depan, sedang asyik diputar.. sedang asyik direka.. sedang asyik diperkatakan. bodohnya aku.

kisah dongeng seseorang, tidak seindah mana.... mengapa harus dibanding-bandingkan. diri ini yang tolol. terlalu leka.. sehingga tidak menyangka, hati ini tertoreh. luka. kemudian aku nangis sendiri.

aku sibuk mencari kebahagiaan... sedangkan aku tidak pernah membenarkan diri ini menyelami apa erti sebenarnya kebahagiaan... puas otak mengeluarkan segala logik. tapi hati? masih tetap teguh dengan pendirian dan kata hatinya..

mengapa selalu mencari yang tiada? mengapa selalu menangis?

butakah?

pekakkah?

bisukah?

tidak.

ini cuma luahan hati.

yang tidak faham. maaf.
yang faham. syukur.



Wednesday, May 1, 2013

my current life...

hallooooo~

haiiii haiii haiiii haiiii

lama gila aku tak update apa2, last aku update rasanya time tu aku masih exam! sekarang exam dah habis, aku pulang tawau jak, terus carik kerja... after that, tak sampai seminggu aku di tawau, aku dapat kerja di pejabat Datuk. Abas.. itupun sebab mau pilihan raya.. dorang need staff, so dorang hire aku la... lepas pilihan raya nie pun aku carik kerja lain lagik...

kerja aku kali nie memang mencabar... sebab aku boleh aplikasikan apa yang aku belajar d U dengan apa dunia pekerjaan yang sebenar. terlalu banyak perbezaan... d Universiti berlajar pasal theory, di tempat kerja.. kadang kala apa yang kita belajar memang menyimpang jauhhh. sangat2 jauh! macam langit dan bumi. tapi aku selalu ingtkan diri sendiri, ini lah realiti dunia.... indah kabar dari rupa.

memang sakit...

kerja untuk pilihan raya memang best!! tapi kerja 24 jam la.. untuk aku ok saja sebab tak ada jugak suami n anak yang mau di kasi tinggal d rumah.. hehehehehe ini semua pengalaman... yapssss aku mau timba pengalaman sebanyak mungkin... sebisa mungkin!

tak cukup rehat.. lepas tu makan tak seimbang... jadinya... aku DEMAM! HORRYEEEEE DEMAM! HEE

Thursday, April 11, 2013

simply lukachikito

Salam..

agak lama aku menghilangkan diri. diri ini agak sibuk untuk membelog.. tapi mengPISBUK rajin! sambil belajar sambil pisbuk... satu haram pun tak ada yang masuk dalam kepala otak. jangan contohi perangai budu nie ok.. 

tanggal 13 nanti habis dah segala-galanya di UiTM nie... insyaALLAH. kalau dipermudahkan segala urusan ku.. amin. tapi memang soalan sem nie semua gilak2 punya soalan, serius! -_-' tak tahulah aku macam mana result nanti. bukan tak usaha. sudah. tinggal tawakal dan doa sajalah. aku tak mau repeat apa2 paper. gilak! sudahlah final sem. erk?? sudalah aku tak mahu cakap pasal nie... better bukak cerita lain

cuti nie apa plan ku ar?? hohoh aku mau kerja! ya!! kerja!! carik duit banyak2 untuk konvo nanti. kalau ada rezeki, konvo kampus induk. perjalanan dari sabah p tanah melayu tu bukan murah, kos makan lagi.. segala.. jadi semua itu memerlukan DUIT! jadi aku mesti kerja untuk carik duit. hehe beginilah kalau anak orang susah. berusaha untuk dapat apa yang diingini.. tapi tak apa, itu akan menjadikan aku lebih tabah dan kuat berusaha!!

sebenarnya... aku tak ada mood mau tulis entry... sekadar berbasi basi.


hurm.. rindu jam tangan aku.. T.T



Monday, March 25, 2013

duhai hati...

Salam...

sekarang aku study week!! yeeee (_ _!) exam dah dekat!! huuuu 18 hari lagi di UiTM nie, setelah 2 tahun lebih aku habiskan masa di sini.. setelah 2 tahun lebih aku menjalani hari2 ku.. kini sampai sudah di semester yang akhir.. INSYAALLAH... terlalu banyak benda yang berlaku.. terlalu banyak benda yang menjadikan aku insan yang hambir berguna.. dan hampir tak guna...  (apa point aku)

sebenanrnya.. aku saja hendak menghambur di blog nie.. ya la... rindu!!! sini aku peluk blog aku ketat-ketak >.< hohooh aku gila! seriusly. yesss!!!! i'm going mad!!

ehhemmmm!!!

sepanjang hidup nie.. almost 21 tahun, aku ada masalah yg aku sendiri tak boleh kawal~ seriously aku tak boleh kawal! aku ada masalah dengan emosi.. emosi yang berhambur! tidak tahu hendak meletakkan emosi itu pada tempat yang betul.. terlalu banyak berfikir sampai aku mau jadi gila! T.T i need help!!

setiap hari ku rasakan seperti lalang... tidak ada pendirian yang teguh.. ditiup angin.. mudah sahaja emosi ku berubah... di jentik sedikit mudah sahaja aku melenting.. di herdik sedikit, mudah sahaja aku berkecik hati.. ada masanya aku rimas dengan diri sendiri... aku rimas dengan emosi yang berubah-berubah setiap minit...

kalau aku rasa down.. aku betul2 down.. kalau aku hepi.. aku betul2 hepi.. kalau aku marah.. aku betul2 marah... what's wrong with me?! I NEED HELP!!

aku tak boleh continue perangai mcm begini.... Ya Allah, kepada MU aku serahkan seluruh hidup ku...

ada yang cakap ini adalah keistimewaan yg tak ada dengan orang lain.... tp aku rasa ianya menjadi beban.. tp mungkin jugak ini dugaan yang Allah berikan pada ku... tp mungkin juga.. argh!! terlalu banyak kemungkinan! tapi aku berpegang.. bersangka baiklah pada Allah kerana kasih sayangNYA mendahului daripada kemurkaanNYA..

aku berterima kasih insan yang sudi berada disekeliling ku.... kerana sabar dengan perangai ku yang seperti ini.. tidak ku minta untuk begini... tidak ku minta untuk berhambur seperti ini.... -_- setiap helaan nafas ku, aku ingin bahagia... (itu motif utama ku) tp aku selalu menjadi musuh pada diri sendiri.. cemburu, fikir bukan-bukan, sedih tiba-tiba.. tidak puas hati.. semua itu musuh ku!

aku adalah musuh pada diri ku sendiri.... T.T

apa aku merepek nie????

aku tak faham~

tp kalau kamu-kamu yang baca blog aku nie.. yang tahu apa masalah ku.. sila la beritahu.. sila la komen.. sila la beri kritikan yang membina.. bantu aku untuk terus bernafas dimuka bumi nie.. sebab aku ingin bahagia.. aku ingin bahagia.. aku ingin bahagia..

aku ingin bahagia....


Wednesday, March 13, 2013

Siapa Aku?

Salam....

lama tak update apa-apa kan.. heeee busy la sikit (ahaah la tu.. busy sikit)

entry ari nie agak hambar, kalau yang korang2 mau carik info2 yang bermanfaat... sila la JANGAN baca entry ini. STOP!!!

ok.. let's begin entry yg tidak membawa faedah apa-apa.. hanya luahan hati yang agar terluka...

siapa aku?

Nama ku Nurfatin binti Mohammed Yunus, tapi aku tidak suka kerana terlalu ramai orang bernama FATIN. tapi aku tak boleh cakap apa-apa tak boleh bangkang sebab sudah itu yang tertulis.. dan di akhirat nanti.. nama itu yang akan disebut sebelum segala amalan ku dihisab.. akhirnya.. aku hanya pasrah~ redha~ dan berserah...

dalam hidup seseorang itu, aku selalu tertanya... siapa aku pada mu? siapa diri ini? behargakah aku? bermakna kah aku? benarkah tanpa ku kau merasakan kesepian....

aku merindui mu semalam.... aku ingin mengatakan ini "sayang sangat, sangat, sangat, sangat"

i miss to heard your voice....

tapi siapa aku? siapa aku?

T.T

owh ALLAH, it's hurt...

Sunday, February 24, 2013

berapa orang yang faham?

Salam...

lama aku tak update ini belong.. sorry dorry strobery... aku bukan tak ada masa.. tapi aku tak ada ilham.. tak tau mau tulis apa.. tak tau mau merepek pasal apa.... heeeeee =_=''

setiap manusia dalam dunia ini ada fikiran masing-masing, dan berapa orang yang faham dengan apa yang kita fikirkan... kadang-kadang, benda yang kita fikir tu mudah jak... tapi orang fikir berbelit-belit sampai dia tercekik.. ada masanya... kita pulak yang fikir benda tu rumit sangat-sangat... tetapi orang boleh fikir semudah makan kacang... see... berbeza kan...

inilah kehidupan, penuh warna.. penuh ragam.. penuh segala-galanya..

aku ada terfikir pasal kawin muda... bagi ku, baguslah kalau kawin muda.. sekurang-kurangnya dapat mengelakkan dari buat dosa... tapi.. berpa orang yang faham? berapa orang ibu bapa yang faham? jangan cakap pasal ibu bapa orang lain la.. even mak bapak aku sendiri pun tak setuju kawin muda.. sebab kami nie orang susah.. nak bagi belajar sampai habis dulu, kerja, berulah fikir pasal berkeluarga...

tetapi ada pulak sesetengah ibubapa berfikir kalau anak dorang kawin awal-awal itu lebih bagus.. kan mencegah lebih baik dari mengubati...

ada separuh pulak cakap.. alam perkahwinan ini tidak semudah yang disangka... bukan macam makan kacang... bukan jugak macam petik jari... aku sendiri pun tak pasti.. sebab aku belum merasai kawin muda...

berkahwin muda kalau ada ilmu agama yang mantap.. aku rasa...itu tak ada masalah.. tapi kalau dua-dua pun masih terumbang-ambing... apa kes??

so far, kamu-kamu yang baca blog aku nie.. mesti tak faham.. apa point aku sebenarnya kan... sebab itulah tajuk entry aku 'berpa orang yang faham?' even aku sendiri tak faham.. apa motif aku buat entry ini.. hanya meluahkan rasa di hati.. hanya menaip apa yang terlintas difikiran....

pandangan peribadi... bestt kawin muda.. tapi macam mana nak tanggung kehidupan? macam mana mau berjaya? family lagi? =_='' terlalu banyak yang perlu dipertimbangkan.. bagi ku.. benda mudah.. mengapa harus dipersulitkan... bukan kah bagus mengelak dari maksiat.. pasal alam perkahwinan tue... macam mana nak handle.. itu terpulang la.. sedangkan orang yang dah berusia pun.. belum tentu berjaya urus perkahwinan mereka...

arrr apa aku cakap nie?? maaf kalau salah.. sebab ini hanya pendapat bukan fakta.. jgn la hentam aku ok.. heheheh

bha.. itu sahaja.. bye2. peace.

Monday, February 11, 2013

DIAT

salam..

WARNING : entry kali nie mamang agak jiwang.. agak meluatkan.. dan agak poyo.... jd? hati2 tau!!

sejujurnya.. aku tak percaya yg hati ku boleh terbuka untuk terima insan lain setelah aku kecewa dgn cinta yg dulu.... aku tak yakin dgn diri sendiri...aku down..aku rasa yg ku nie betul-betul tak ada apa2 coz ditinggalkan begitu jak... memang keyakinan diri berada di paras negatif!!!

after 1 year, aku  blame diri sendiri untuk kegagalan cinta itu... aku nekad! yg aku akan pertahankan semua yang aku ada dan takkan biarkan apa2 pun pergi dari diri sendiri... setahun aku belajar kekurangan diri... setahun aku belajar untuk bersabar... untuk terima hakikat yg sebenarnya aku telah ditinggalkan...

that day... suddenly.. everything change.. he come without warning.. he come into my life just like that! (petik jari) buat aku tak terkata... he took all control over me.

dengan dia... semuanya berbeza.. 
dengan dia... ilham ku yg hilang kini muncul balik..
dengan dia... aku jadi diri sendiri..
dengan dia... aku adalah aku..
dengan dia....aku BAHAGIA!

Sifat pemarah ku hilang bila bersama dia... seolah-olah dia air sungai yg mengalir, memadamkan api kemarahan... 

susah untuk aku huraikan dengan kata-kata.... bagaimana sebenarnya dia... biarlah keistimewaan itu aku yang simpan...

dan 

aku berdoa... semoga kali ini tidak kecundang lagi... semoga kali ini hubungan ini bertahan hingga ke akhir nafas yang terakhir... kau bukan yang pertma dalam hidupku... tp insyaALLAH kau yang terakhir dalam hidup ku... dan aku bukan cinta pertama mu... tp aku mau jadi cinta yang TERINDAH untuk mu....

he is... MY DIAT!


Sunday, February 3, 2013

This is life~

Salam dan selamat petang semua..

how are you??

petang nie aku mau bukak cerita pasal life.. kehidupan...

sejauh mana kamu faham pasal kehidupan? sejauh mana kamu tau apa itu kehidupan? sejauh mana kamu sudah selami kehidupan?

kalau lontarkan soalan itu pada ku...

akan ku jawab 1% sahaja...  usia belum mencecah 21 tahun (insyaALLAH bulan jun nanti) kaki ku belum lagi pernah menjejakkan kaki ke bumi lain selain daripada Malaysia ini.. itupun tidak semua dijelajah.. masih belum ada kesempatan kata orang.

orang cakap, jauh berjalan, luas pemandangan... dan pemandangan ku masih disini-sini sahaja.. kehidupan yang ku kenali jugak tidak seperti didalam drama tv, tidak seperti movie aksi yang memaparkan adegan-adengan yang mengujakan.. hanya kehidupan yang biasa.. dan mungkin luar biasa dalam minda ku yang suka berkhayal ini..

sebenarnya.. kehidupan ini jauh dari apa yang kita bayangkan.. jauh dari apa yang kita harapkan..  dan tergantung pada diri sendiri.. macam mana kita mendefinisikan kehidupan ini...

dan bagi ku...

inilah kehidupan. aku hanya mampu untuk terus bernafas sekarang.. dan berharap agar di detik setrusnya aku masih mampu bernafas.. life.. kehidupan...

dan selagi itu. aku kan hargainya sebaik mungkin.

-tamat-

Friday, February 1, 2013

Rama-Rama

Salam~

kawan : ehh, kalau kau diberi sehari untuk rasa jadi haiwan.. haiwan apa yang kau nak jadi?

aku : rama-rama

kawan : kenapa?

Aku berikan jawapan rama-rama kerana bagi ku rama-rama itu indah, ringan seperti kapas yang terbang bebas di udara~

lenggoknya yang indah, menarik perhatian, sukar ditangkap kerana kecekapannya mengelek... kecantikannya menjadi bualan, menjadi igauan, malah sering menjadi simbol kepada kecantikan.. simbol kepada keindahan puisi..

Rama-rama tampak lembut tp hakikatnya mereka la yang merampas madu... mereka la 'raksasa' yang menghisap madu bunga-bunga.. lembut tapi kejam!

tapi ada juga yang mengatakan rama-rama itu lemah, lembik, tapi itu kata mereka... bukan aku. kan kita yang memberi makna pada sesuatu. jadi itu hak aku!

Rama-rama bebas terbang kemana saja dia inginkan... bagaikan dunia ini tiada sempadan... bagaikan dunia ini milik mereka.

terbang bersendirian! yakin! penuh keyakinan di diri... itulah rama-rama. sentiasa berdikari, aku ingin jadi seperti rama-rama...

namun, setiap yang baik, ada buruknya~ kerana kita yang memberi makna.

sekali disentuh sayapnya... maka hilanglah kecantikannya... hanya yang benar-benar arif tentang rama-rama yang tidak akan menyentuhnya.. rama-rama.. terlalu sensetif... itulah rama-rama

butterfly~ rama-rama.. bukan kupu-kupu...

HANYA RAMA-RAMA.

Tuesday, January 29, 2013

Kebahagiaan itu pasti ada~

Assalamualaikum!!!

haii!!!

hello!!

wahai pembaca blog ku yang ter'comel, ter'cantik, ter'hensem, ter'macho.. >_< apa kabar??? tuan blog sihat-sihat saja...

jom mulakan entry..

aku duduk menghadap rakan-rakan ku, asyik mereka bercerita, tetapi tiap butir bicara mereka sedikit pun tidak masuk kedalam otak ku yang terasanya 'stuck' seketika. saat itu, aku hanya mampu memerhatikan riak wajah mereka yang berubah. sekejap berkerut, sekejap bibir mereka memuncung, sekejap dahi mereka berkerut-kerut.

aku bagaikan terleka.. memerhatikan mereka, dalam hati ku terdetik. "kebahagiaan itu pasti ada"

keyakinan itu ada, keyakinan itu ada!

jauh aku termenung, fikir mereka aku ada punya masalah. ku lontarkan senyuman buat mereka sekadar untuk mengatakan bahawa aku baik-baik sahaja.

kita tidak sedar, kehidupan ini amat mengasyikkan... adakalanya kita tersenyum, ada kalanya kita bersedih, ada kalanya kita menangis.. kehidupan itu asyik.. amat mengasyikan.. maka hargainya..

dan aku katakan bahawa......

kebahagian itu pasti ada!


Wednesday, January 23, 2013

seutas rantai~

Salam...

warghhh hari nie kampus kami ada jual macam-macam rantai, kerongsang, dan macam-macam lagik. tp aku tak hepi! tak hepi! tak hepi!

kenapa aku tak hepi???

sebab semua pun cantik-cantik, aku ada tengok seutas rantai nihhhh memang cantik!!! serius cantik!!! buah rantainya mutiara warna putih.. terus aku terliur...

aku bukan pempuan yg cepat tertarik dengan benda-benda macam nie... tp tgk rantai tuh memang aku nakkk sangat!!!!!!

tp aku tak beli.. sebab sia-sia saja! aku elergi pakai rantai.. tak kirahlah emas ka, silver ka, emas putih ka, tembaga ka, besi ka.. plastik ka.. memang leher aku merah-merah.. T.T sedih!! kawan-kawan semua beli rantaiiii aku nak rantai!!! nak rantai!!

time dorang beli, aku duduk jauh-jauh tengok2 gadis-gadis lain beli rantai.. kesian owh aku rasa diri ku.. aku rasa aku macam bukan perempuan!

T.T rasa nak menitis airmata niehhhh

tapi aku tabahkan hati ku... kesian.. kesian.. kesian.. kesiannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

kenapa aku emo nie?? memanglah sebab aku suka sangat rantai tuh.

kawan aku cakap, kenapa akut ak beli.. then aku cakap, sia-sia kalau aku beli tak jugak dipakai.. nanti disimpan saja dalam laci.. buruk begitu sahaja.. daripada aku beli simpan dalam laci bagus biar orang lain beli kannn boleh jugak dia pakai...

kesimpulannya disni!! cehh ada kesimpulan ka? ahhaah mestilah kamu orang fikir aku tulis entry nie sukak-sukak? endaklahhh

tak semua orang yang kita suka akan dapat kita miliki... daripada kita simpan, or paksakan diri dan memudaratkan diri dan lebih baik kita let go.. biarkan insan itu bersama orang yang betul-betul perlukannya dan hargainya...

okkk.. bye. tamat.

Monday, January 21, 2013

kesetiaan itu kolot

Salam

heyy,

hari nie, waktu aku dalam kelas tutorial, aku dan lecturer ku adalah berbicara sedikit tentang 'kesetiaan'. tak tahu macam mana boleh bercerita tentang topik tuh, tpi kata lecturer ku..

KESETIAAN ITU KOLOT!

ha?! biar betul kesetiaan itu kolot.. kalau begitulah, biarlah aku kolot! sebab aku mahu jadi seseorang yang setia.

sebenarnya orang kolot macam kami, bukan takut untuk berubah ataupun melakukan trasformasi ... tapi sebab kami sudah rasa selesa dengan sesuatu itu dan kami menghargai! jadi kami setia! Ya kami kolot dalam berfikir..

aku rasa lebih baik kolot, dari hidup secara nomad, yang tidak tahu arah tujuan, berpindah randah apabila melihat sesuatu yang lebih baik.. meninggalkan yang lama dan mencari yang baru. YA! aku kolot tapi aku suka dengan cara kolot begini.

setiap orang mempunyai fikiran yang berbeza, pendapat yang berbeza dan hati yang berbeza~

jadi wajar sahajalah kalau aku tidak sependapat dengan lecturer ku.

kalau ketidaksetiaan itu adalah kemodenan, aku tidak mampu untuk menolaknya, dan aku harus akur bahawa kadang kala kita harus meninggalkan yang lama untuk kehidupan yang baru.

ah! aku atas pagar lagi, mengiakan apa yang aku tidakkan.


aku maluuuuuu >_<



Friday, January 18, 2013

aku umpama Lalang

Salam

aku umpama lalang.. itulah yang digelarkan oleh rakan ku yang seorang ini. Lalang, yang dimaksudkan bukan dari segi fizikal.. tapi lalang dari aspek berfikir.

'umpama lalang, kalau angin bertiup ke kiri.. dia ke kiri, kalau angin bertiup ke kanan.. dia ke kanan'

itulah aku kata rakan ku....

adakah aku tidak berpendirian?? adakah aku benar-benar seperti lalang?

Lalang bukan tidak ada pendirian sendiri... tetapi lalang lebih suka mengalah pada angin, membiarkan angin membawanya ke mana sahaja arah angin bertiup..

Lalang, adalah dian yang membakar diri, kerana membiarkan orang lain bahagia walaupun bukan atas kehendaknya..

Lalang, adalah orang yang paling derita... kerana mendahulukan kehendak orang lain dari dirinya sendiri..

Lalang, adalah orang yang selalu kesunyian, kerana tidak berbunga dan selalu tampak sedih

Lalang, adalah orang yang tidak akan dipetik kerana kecantikannya tiada..

Lalang, adalah orang yang paling sunyi..

Lalang... aku adalah Lalang...

:')


Thursday, January 17, 2013

Believe@Percaya

Assalamualaikum readers.... 

aku selalu dengar orang cakap kunci kepada sesebuah hubungan adalah kepercayaan.... bukan setakat dengar, malah selalu jugak aku baca di buku-buku motivasi...

Percaya adalah sesuatu yang besar untuk ku, terutamanya untuk insan yang pernah dikhianati seperti ku... rapuh rasanya untuk terus percaya pada kata-kata. takut untuk kecawa. serius. aku takut.

setiap hari yang aku lalui bersama 'dia' seperti berada diantara percaya atau tidak, yakin dan ragu, kasih dan takut, dan hari ini aku belajar sesuatu dari 'dia'....... HUBUNGAN tanpa kepercayaan hanya SIA-SIA... 

mulanya aku memberontak... menyatakan aku betul, menafikan apa yang 'dia' katakan... tapi benarlah! aku mengaku... silap ku disitu... menafikan sesuatu yang sudah nyata bahawa PERCAYA itu penting! 

bukankah PERCAYA asas kepada segalanya? aku buta... tidak melihat kebenaran disana.. sedangkan aku terus-terus memperjuangkan prinsip bodoh ku! =_='' aku tahu aku yang bersalah.

hari ini aku belajar untuk mempercayai.. mengembalikan sesuatu yang pernah dihancurkan...

aku tidak boleh untuk terus berada disisi negatif selamanya, sedangkan masa berjalan kehadapan.. masa tidak akan menunggu ku... aku tidak mahu kehilangan sesuatu yg penting dalam hidup ku lagi.. selamanya...


sesuatu yg aku ingin buat sekarang adalah tersenyum bahagia.... keep moving LUKACHIKITO ARETEEN!!

Tuesday, January 15, 2013

Erti kebahagiaan...

Salam....

halu.. halu...

2013 misi mencari erti kebahagiaan... apa definisi kebahagiaan bagi kamu? aku yakin setiap org ada pendapat masing-masing, ada definisi sendiri dan ada falsafah sendiri tentang kebahagiaan... 

aku membuka bicara berasaskan hati yang tulus menulis blog ini dan semangat yang suam-suam kuku... hambek ko.. makan mu kendos.. ???? 

sorry... ada kesilapan teknikal~~

ok2 kebahagian?? 

dulu... bagi ku kebahagiaan adalah duit! kenapa duit? sebab kalau ada duit semua pun aku boleh beli.. kalau semua boleh beli maknanya aku BAHAGIA!! tapi itu bahagia yang tidak kekal.. habis duit.. habis la jugak kebahagiaan kan...

sekarang... kebahagian adalah duduk bersama keluarga tersayang... menikmati makanan yang sedap (lapar la pulak) yang dimasak oleh ibu dan dibantu oleh anak2... itulah kebahagiaan! kebahagiaan adalah kita bergurau senda dengan kawan-kawan, bercerita tentang semua perkara seolah-olah dunia milik kita... itulah kebahagiaan... kebahagiaan adalah mencintai seseorang dengan ikhlas tanpa meminta balasan.. dan mendoakan semoga dia selalu bahagia itulah kebahagiaan!

selain itu, kebahagiaan juga ketika hujan minum susu pun kebahagiaan jugak (maaf.. lari dari tajuk)

yang dapat aku simpulkan, kebahagiaan bukan semata-mata wang... tapi kita ada orang di sekeliling kita untuk berbagi duit itu.. ahahahahha betulah.. tak best shopping sendiri-sendiri~~

oleh disebabkan usia ku tahun nie akan menjadi 21 tahun, dan sem nie dah final sem untuk diploma aku mencari kebahagiaan sedalam-dalamnya... mencari kebahagiaan di pelusuk dunia... sebab kehidupan ini hanya sementara... aku ingin bahagia.. aku ingin menikmatinya dengan insan-insan yang sudi berkongsi dengan ku.... 

mudah.hanya ingin bahagia~ <3 p="p">


ema n me * kami mencari kebahagiaan~~

Friday, January 11, 2013

Kesabaran..









"KESABARAN"

Wednesday, January 2, 2013

world in my eyes.. entah num berapa dah



mcm bekapan kan.. hohoho =_=''