Monday, December 31, 2012

new year... ^_^

Assalamualaikum...

halu.. halu.. halu...

wahhhhh hari nie last day for 2012 kan..meh.. meh.. kita kenang2 lu apa yg dah jadi tahun 2012 niee


time nie aku sem 3 d uitm.. dah jadi org gila coz putus cinta.. ahahahha belajar pun nangis2 mcm org tak betul..

aku kerja di KFC for almost 3 month masa cuti sem... pengalaman baru.. ahah actually aku kerja sebab tak mau duduk rumah terkenangkan nasib yg ditinggalkan... nanti boleh gila kalau duduk umah jak.. kerja di KFC memang bestttt sangat222 bestttt dapat jumpa ramai org.. dapat jugak pengalaman cinta2 tempat kerja.. ahah WALAUPUN endak bercinta.. 

lepas tu.. sem 4, dapat jumpa lecture yg pada mulanya aku benci sangat2.. tapi pada akhirnya aku suka n sayang sangat2 denga lecture tu.. dia bagi aku A dalam subjeknya lagilah aku suka... hehehe sem 4 tak ada apa yg menarik sangat...

cuti sem 4 aku habiskan masa sebulan duduk rumah jadi tenggiling.. berguling2 depan tv. lepas tu.. aku download byk2 katun.. kerja ku on9 24 jam.. hahaha gila tak gila kan...

and now.. sem 5.. insyaALLAH final sem for my diploma... aminnnnn

and siapa tau.. luka d hati nie dah agak sembuh... sbb dah ada org yg sudi nak sembuhkan luka d hati nieee and insyaALLAH tak la kecewa lagi.. aminnn tapi kalau kecewa sekali pun.. aku yakin ALLAH akan berikan yg terbaik untuk ku...

JANGAN PERNAH TAKUT UNTUK KEHILANGAN SESUATU SEBAB ALLAH AKAN BERIKAN YANG LEBIH BAIK...

aku yakin itu....

dannn untuk tahun depan.. 2013... sebenarnya tak taun depan pun masih boleh wat azam kan.. cuma harap.. 2013 nie aku lebih baik.. lebih tabah... dan yg paling penting aku semakin dekatkan diri pada Allah...

amin.. amin....

and i will be 21 next year.. ayooo dah tuak.. ahahhaha 

Sunday, December 30, 2012

new chapter

salam.. halu.. halu..

bukan sebab new year  ek...

selepas hujan, ribut petir, ALLAH berikan pelangi sebagai hadiah...

apa kena mengena dengan post aku nie??

selepas hati ku dilandai badai berpanjangan... dilanda kesedihan berterusan.. tiba-tiba sinaran mentari baru menyinar memberi harapan pada hati yang sudah lama rawan...

alahai....

adakah aku mudah mencintai? mudah tertarik? tidak.. kerana sudah lama hati ini terusik kerananya.... baru2 ini diberi kesempatan untuk mengenalinya..

aku takut.. takut memberi dan menerima.. takut untuk memulakan kerana tidak mahu hati dilanda badai kekecewaan...


kata orang, jangan berubah ditepi pandai kalau takut dilanda ombak... masalahnya aku mau berumah ditepi pandai.. sangat2 mau.. tapi takut pun ada jgk ahahah


kali ini aku mau memulakan sesuatu dengan seikhlas mungkin.. dengan setulus mungkin.. insyaALLAH mcm mana aku begitulah jugak dia...

aku takkan buat perkara yg aku buat dulu.. biarlah kali ini.. setulus mungkin..

^_^

permulaan pada sesuatu yang baru..

Thursday, December 27, 2012

find my way 2

halu..halu......

currently ada di Tawau.. cuti seminggu jadi balik la.. dekat jak Kota Kinabalu tue dengan Tawau.. jadi aku memulangkan diri.. hohoh untungnya kalau study dekat-dekat jak.. ahahhaha ahahah ahahahha ahahah (stop)

cuti nie adalah sedikit sebanyak memberi manfaat kepada ku untuk menjadi MANUSIA... time Xmas tu.. kakak ku cuti.. jadi kami pergi hospital lawat ayah kepada kawan kakak aku... time-time melawat nie... adalah kejadian yang wat aku bukak mata aku besar-besar tengok dunia rialiti... hohoh selama nie.. dunia semua dalam khayalan semata-mata...

katil Papang@papa (ayah kawan kakak aku) dekat dengan kaunter jururawat.... so dalam-dalam melawat tu sempat jugak aku terpandang kaunter tu.. saat mata ku berada di sana... ada dokter dan jururawat sedang asyik bercerita dan mattoge.... datang family kepada seorang pesakit nie.. aku tak pastilah apa yang dia tanya pada dokter dan jururawat tu... tapi lebih kurang macam dia sedang bertanya kepada mereka tentang dengan siapa mereka harus rujuk sakit keluarga dorang... then dokter perempuan tu cakap

 "jumplah dokter pakar" nada lebih kurang macam marah. ... tak sudi mau menjawap.. lepas orang tue beredar dari kaunter tersebut..

dokter dan jururawat tue membebel... mendengus dan seolah-olah pertanyaan yang ditanya itu amat membebankan.....

HELLO!!!!! KALAU TAK MAU KERJA TAK PAYAH KERJA.. TAK GUNA KERJA KALAU TAK IKHLAS..... kalau kami yang orang awam nie tau pasal medic endak la kami bertanya.. lebih baik kami jadi dokter kan.... salah kah jawab pertanyaan orang baik-baik.. lemparkan senyuman bukan dengan angkuh dan sombongnyaaaa

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tolong la.. kalau beginilah perangai dokter. .tak maulah aku kawin dengan dokter.. (ahahahha mcam jak dokter tu mau kawin dengan aku.. ahahhaha)

tak kisahlah ko dokter ka.. ko pilot ka.. ko punya gaji berjuta-juta ka.. mesti respect sama orang bha.. bukan mau tunjuk belang ko saja.... macam saja ko hebat.. puiiihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

moralnya.. tak semua orang yang berpelajaran itu bijak dalam kehidupannya.. dia mungkin bijak menjawab exam sampai dia jadi dokter tapi dari segi moral dan sivik dia GAGAL!!!

for that doctor "SAYA NURFATIN BINTI MOHAMMED YUNUS SANGAT BERSIMPATI DENGAN ANDA"

;p

BYE

Monday, December 17, 2012

find my way..

salam...

perghhh lama gilak aku endak post apa-apa kan.. sorry2.. maklum lah busy sejak jadi final sem student.. busy untuk mencarik semangat yang hilang... wahhhh tak sangka kan. hujung 2012 sudah hampir... kali ini aku akan meninggalkan 2012 dengan penuh semangat sebab 2012 memang banyak cabaran untuk aku... harap-harap adalah pelangi 2012 nie.. insyaALLAH..

aku sedar, semakin hari.. aku semakin kearah dewasa... terlalu banyak jalan yang terbentang luas dihadapan ku sehingga aku sendiri pun tidak tahu mana satu yang harus dipilihhhhhh ^-^

apa lagi yang hendak ditaip ar?? hurmmmmmm hurmmmmm .....

to be continue.. (penulis sedang blank)

Tuesday, December 4, 2012

aku mahu bahagia

Aku mahu bahagia..

tiada rasa sepi.. jauh sekali rasa kosong..

aku mahu tersenyum..

tiada kepura-puraan.. tiada kesangsian.. 

aku mahu bahagia..

SEM 5 DAH START DAN AKU SANGAT SIBUK! BYE