Friday, September 28, 2012

Ha?! CINTA KAMPUS??

Salam...

tajuk hari nie pasal CINTA KAMPUS!! what?!!!! cinta kampussss????? serius time sekolah dulu cikgu aku selalu cakap

"jangan la kamu bercinta di sekolah nieee nanti di U lagi banyak lelaki ensem-ensem yang kamu jumpa.."

masih teringat-ingat aku kata-kata cikgu.. (entahlah nasihat ke apa..) sekarang.. hampir 2 tahun aku menjejakkan kaki ke MENARA GADING nieeeeeee aku tak tau di mana betulnya cakap cikgu aku...

CINTA KAMPUS???

macam satu yang mustahil.. mustahil.. mustahil...apa?? MUSTAHIL!!!! warghhhh warghhh warghhhh

=_='' mana ada cinta-cinta kampus nieeee

aku tengok student lain memang la ada yang bercinta.. library pun tempat mau dating.. kadang-kadang aku buat muka bodoh jak.. kadang-kadang (aku jelesss!!!) =_=''.

aku tak salahkan cikgu aku sebab bagi harapan yang indah.. aku tak salahkan TV sebab bagi tgk indahnyaaaaa CINTA KAMPUS.. coz semua tuee adalah yang mustahil bagi orang lain dan mustahil bagi aku..

kenapa mustahil? coz aku tak open bab-bab cinta nie.. cukup la sekali.. aku tak mau ungkaplah cakap pasal cinta-cinta nieeee

kembali kepada niat utama aku menjejakkan kaki ke sini... AKU MAU BERJAYA!! AKU MAU BELAJAR... tapi hati sebagai seorang remaja.. selalu mendesak untuk mencari pasangan.. since aku nie mukak tegas.. mukak sombong.. susah mau orang dekat.. macam satu kelebihan la jugak.. (kelebihan?? kekurangan pun boleh jgk)

adik-adik.. belajar la bagus-bagus.. jangan jadi macam kakak niee (wah kakak gituee) cita-cita tak tau kemana, belajar di kampus entah course apa...

okay.. next week exam da... wish me luck!!

Wednesday, September 26, 2012

Bulan dipagar Bintang...

Salam..

bagaikan bulan dipagar bintang.. pembentangan business plan berjalan dengan lancar.. syukur alhamdulillah!!! sebab untuk buat tu semua.. aku rasa macam mau pengsan ditambah dengan sakit-sakit nie segala.... 

board of manager.. ^_^

try2 edit.. haha hancur..

i'm the GENERAL MANAGER!!

ME N JJ

entahlah.. ahhahaha no komen

Lukachikito Areteen = Nurfatin

Tuesday, September 25, 2012

When boys were talking..

Salam..

apabila lelaki bercakap sesama mereka... aku akan.. BLUR......

aku baru perasan time di labry.. aku berkumpul dgn group member aku.. then, tengah asyik-asyik wat kerja.. dorang asyik la bercerita.. (owh ya.. dalam group tu.. aku jak pempuan.. yang len lelaki..) aku pun curik-curik dengar cerita dorang...

serius aku tak faham sepatah apa yang dorang cakap.. bukan dorang tu cakap bahasa asing ke.. bahasa planet jupiter ke... topik dorang.. cakap pasal software laptop.. cakap pasal member dorang.. cakap pasal hand phone.. aku terus blank..

hahahah lelaki tak faham pasal perempuan.. perempuan pun tak faham pasal lelaki... sebab itulah kita saling memerlukan... wah aku bercakap macam pakar!!

^_^

Sunday, September 23, 2012

Perangai bila sakit..

salam..

saat nie aku tengah mem'print' business plan yang akan dibentang esok.. dan pada masa yang sama.. aku sakit.. (demam + batuk + selesema + suara rock) mcm mana aku mau membentang esok nieee aduh..

bila aku sakit... serius aku akan ingat dengan arwah nenek dan atuk aku.. entah la.. terasa sunyi.. terasa sebak jak... aku sayang arwah nenek dan atuk aku sebelah mak aku.. dorang dulu tinggal di Indonesia.. so time cuti sekolah banyak dihabiskan di indonesia... bersama nenek dan atuk...

nenek dan atuk memang baik.. kalau aku balik kampung aku akan jadi budak baik.. serius budak baik. coz atuk dgn nenek akan solat berjemaah.. jadi aku pun ikut-ikut.... aku suka habiskan masa di bilik atuk n nenek.. apa aku buat di sana???

di bilik atuk dgn nenek ada banyak buku.. ada banyak kertas dan pen.. dan ada mesin taip (ala.. mesin taip yg bunyik mcm takk..takk..takk tu) atuk tak pernah marah kalau aku duduk di meja dan main dengan mesin taip tu.. aku akan tulis apa-apa sahaja.. melukis sampai aku rasa penat.. lepas tu tido atas katil.

bilik atuk dan nenek wangi... harum.... bau kayu... bau tilam nenek dgn atuk masih aku ingat sampai sekarang.. ada bau kasih sayang.. ada ketenangan.. aku akan nampak dinding bilik atuk dgn nenek.. ada banyk tulisan pakai kapur di dinding.. (coz atuk memang suka menulis.. tarikh lahir anak2 dia.. tarikh lahir cucu2 dia kat dinding.. pelik kan) 

aku rasa sangat tenang bila di samping atuk dan nenek.. bagi ku.. kalau ada atuk dan nenek tidak ada sesiapa akan ganggu aku.. nenek dan atuk... atuk seorang yang sangat protective... atuk seorang yang sentiasa berfikiran positif... tak kira apa pun.. atuk memang berani....

nenek pula... seorang yang penyayang... seorang yang amat ambik berat... sebelum tido.. nenek akan bilik di sembur ubat nyamuk.. tak mahu aku kena gigit nyamuk. (dang... airmata menitis.. i miss them..) nenek akan tanya sama ada aku lapar atau tidak... time aku sakit dulu.. nenek selalu masakkan aku bubur.. goreng ayam.. dan semua yang aku suka.. nenek memang yang terbaik... aku selalu sakit ulu hati.. setiap subuh, nenek akan urut perut aku... ( aku rindu saat ini) sekarang kalau aku sakit... tak ada dah nenek yg akan urut perut aku.. tak ada dah nenek yang akan syg aku... kalau di rumah aku memang suka pilih makanan... tapi kalau dengan nenek.. apa2 yang nenek masak pun aku suka........ semua aku sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa walaupun aku tak makan apa yang selalu mak aku masak di rumah..

aku akan habiskan masa di dapur duduk dengan atuk bercerita.. bermain teka teki.. dan dengar kisah-kisah yang banyak tauladan.. atuk dengan nenek aku bugis.. jadi aku nie faham sikit-sikit jak.. kadang-kadang atuk bercerita dalam bahasa bugis.. aku memang tak faham.. tapi aku tetap bersemangat untuk dengar......... dan cuba tangkap apa yang atuk cakap...

ada satu hari tu.. nenek suruh aku pergi ambik daun.. entah daun apa untuk masakan.. tapi nenek cakap bugis.. aku pergilah belakang rumah... then... ambik apa yang nenek suruh.. sampai saja d rumah nenek membebel ahahaha aku buat muka selamba saja.. sebab tak faham apa nenek cakap... rupa2nya.. aku salah ambik daun.. itu bukan daun yg nenek suruh.. tapi daun bunga raya.. hahahahahaha aku terasa betapa bodohnya aku..

itu semua kenangan..... nenek dan atuk dah tak ada.. atuk meninggal time aku tingkatan 2.. nenek pula time aku baru seminggu d uitm...

nie la perangai aku time sakit.. aku suka nangis.. suka ingat benda2 yang buat aku sedih....

T_T

Saturday, September 22, 2012

Segalanya bikin STRESS

Salam..

selamat petang... aku mencurik sedikit masa untuk menghapdate blog aku yg tak berapa mau comel nieeee...

segala-galanya buat aku stressssssssssssssssssssssssssssssssssssss... esok ada test statistik, lusa ada presentation.. bukan aku tak larat.. tapi sekarang nieeeee aku batuk + demam + sakit tekak... semalam aku emo-emo nangis bagai nak rak.. tiba-tiba rindu rumah... YA ALLAH... tension betul laaaaa

aku tau merengut tu tak baik.. tapi at least aku boleh kurangkan beban kat kepala aku nie dengan menulis pekara-pekara merapu... maaf kepada readers.. coz entry nie tak ada pengajaran.. tak ada tips.. tak ada apa2 yg boleh membawa kebaikan.. terpulang la bagaimana korang mau judge aku...

tiba-tiba aku teringat apa kawan aku cakap kemarin... "ko nie muka sombong, kalau orang tak kenal ko... susah orang mau dekat dengan ko kalau begini.. mcm mana mau carik bakal jodoh??" 

danggg!! bagai kepala kena hempap batu besar.. bagai hati dirobek2... 

ini bukan pertama kali aku kena cakap g tu.. aku TIDAK ada yg istimewa untuk disombongkan.. sorry kepada orang-orang yg pernah berselisih dengan aku.. then aku buat mukak SOMBONG.. serius aku tak sombong.. cuma macam tulah... raut wajah memang serius.. tapi percayalahhhhhhhh kalau dah kenal aku.. memang mulut tak pandai berhenti ketwa.. bercakap macam bullet train.. laju sampai ko sendiri tak faham.. segala loghat tawau aku keluar... kadang-kadang loghat bugis pun ada.. (ia ka ia)

pleaseeeeeeeee DUN JUDGE ME BY MY FACEEEE... wargh.. merayu nieeeeeeee tulung la bha.. aku tak sombonggggg aku tidak sombong....

hu.. =_='' tak tahu macam mana mau cakap.. aku mau ubah diri pun tak boleh.. mungkin aku akan belajar wat mimik muka yg tak sombong.. yg natural.. dan yg cumil. (muntah wekkk) 

tapi aku ada masalah nie... please take note yer lelaki..

APABILA AKU BERHADAPAN DENGAN LELAKI SELAIN DARIPADA KAWAN-KAWAN KELAS... DAN KELUARGA... AKU MEMANG TERUS KAKU... mukak keras mcm batu.. jgn kata mau senyum.. mau tgk mukak lelaki pun aku tak boleh.. (not that i'm shy) entahlah aku mungkin ada fobia dengan lelaki...

kalau berselisih dengan lelaki, aku seolah-oleh melihat mereka sebagai makhluk yg harus dijauhi... sebenarnya aku tak mau jugak wat g tu.. tapi... respon begitu akan terjadi secara tiba-tiba...

=_='''

Thursday, September 20, 2012

KULIAH DAH TAMAT..

SALAM..

hello...

kuliah dah tamat secara rasminya untuk semester 4 niee!! yahoooo.. APA?? YAHOOOO??? banyak la aku punya yahoo...  ahad nie ada test.. presentation isnin.. log report belum siap... byk lagi kerja ya.. jgn mau perasan sana.. hepi-hepi..

sem nie memang tekanan tahap cipan.. rasa macam mau hentak kepala di dinding pun ada.. tapi sabar.. sabar.. itukan dugaan belajar.. sabar sahajalah.. next week dah mula minggu belajar.. (ayat skema) jadi aku  mesti fokus.. 

tak tahulah mana silapnya.. terasa semuanya macam huru hara... adakah itu salah lecture coz bagi aku banyak kerja? or.. time management yg tak betul... mungkin sem nie aku banyak menangguh-nagguh... banyak bermain... (sedarlah.. dah tuak pun.. sem 4 dah... tahun akhir dah punnnnnnn) 


apa plan cuti nie? kalau sem lalu aku kerja.. sem nie mungkin tak, coz tempoh  masa tak lama.. and aku balik kampung mak aku di indonesia.. untuk pengetahuan kamu... aku nie half blood prince.. (wargh!! bedarah hidung..) tak la... half blood indonesian n half lagi malaysian..

sem nieee aku hanya mampu berdoa coz aku dah berusaha bersungguh2.. jadi... pasrah saja la... 

^_^

Di hujung rindu..

Hati dicengkam..
bagai ada yang menyiksakan..
seperti berjalan dalam gelap..
keraguan begitu hebat menggoncang jiwa..

Alunan muzik,
memenuhi ruang kamar,
bagaikan penjara...
hati ku kaku di sana..

dup..dap...
jantung berdetak...
bertanya bilakah semua ini berakhir..
bilakah akan terlerai rindu?

Hanya doa
Yang dapat ku pohon..
semoga rindu yang terlerai
dengan ikatan yang sah..

aku setia menanti..
aku setia disini...
aku setia menunggu..
setia selamanya..

Bagaikan kecil di taman..
tarikannya tidak hebat..
hanya berlindung dibawah bunga-bunga yg mekar..
terdiam tetap terus menanti..

aku berada di hujung rindu..

Tuesday, September 18, 2012

jangan terlalu yakin...

Salam... 

jangan terlalu yakin dengan apa yang kita buat... kerana keyakinan boleh membawa kepada kegagalan.. 

"jika kau fikirkan kau boleh... kau pasti boleh melakukkan.. jika kau ragu-ragu.. usaha mu tidak menentu"

ingat lagi lirik lagu d atas? aku lupa dah apa sambungan lagu tu.. tapi lagu tu bagus.. bagus untuk menambah keyakinan kita dalam sesuatu.. 

tapiiiiiiiii

tolong simpan sedikit rasa ragu... kerana ragu itu membantu kita untuk lebih berhati-hati...

aku ada test statistik minggu lalu... kerana aku yakin sangat dengan soalan tu.... aku main jawab jer.. tanpa semak untuk kali ke 2...

then, tadi petang.. result dah keluar... T_T kecewa!!! tak gagal.. lulus la.. tapi tidak mencapai target ku... markah terlalu rendah... aku semak balik mana yang aku buat salah.. last-last... soalan yang mewakili 12 markah tueeeee aku salah semua.. salah key in data jak!!! yg lain semua betul.. aku mcm mau pitam.. impak 12 markah tu besar sangattttt... aku down!!! perasaan rasa macam eeee bodohnya aku.. kenapalah aku tak semak jawapan aku...

aku selalu macam tu...... selalu yakin dengan apa yang aku buat sampai aku lupa untuk berjaga-jaga.. aku lupa untuk tinggalkan 1% rasa was-was.... dang!!

sekarang aku menyesal macam nak nangis... nak buat kerja lain pun aku tak mampu, sebab asyik terfikirkan hal tuee....

aku busy sangat.. yalah tak lama exam.. minggu nie last dah kuliah.. aku curi masa sikit untuk tulis entry nie.. harap2 berguna untuk kawan-kawan yg akan ambik exam.. 

OK.. WASALAM..

Monday, September 17, 2012

well... i'm sorry, this is me..

Salam...

hey...

mood aku tak berapa ok.. sejak exam makin hampir, dateline semakin dekat... presentation sana sini... aku rasa sangat huru hara.. tau ka.. huru hara..

aku rasa macam mau nangis jak.... hati sebak.. seriously what happen to me??? dengan hanya kerana wajah ku yang tegas, sifat ku yang kasar...

i'm sorry.. this is me.....


Sunday, September 16, 2012

aku macam tu ka?

Salam..

hey readers.. hello blog.. sejak kebelakangan nie.. aku dapat komen la pasal diri aku...

serius.. aku nie panas baran ka????

kata orang.. orang disekeliling kita tu cermin, dan mereka cakap aku panas baran, kuat marah.. sikit-sikit melenting.. hu... membuatkan orang lain takut nak rapat dengan aku.. macam mana nie???

aku tak tahu lah.. aku tak boleh ubah perangai ku terhadap lelaki.. secara automatik, aku akan bersikap dingin dengan lelaki, secara automatik jugak.. tanpa  ada alat kawalan jauh, aku akan buat muka kencang! buat muka macam nak telan orang... semua itu diluar dugaan ku.... aku tidak mampu untuk mengawal diri ini dari bersikap sedemikian...

hu... aku tak tahu apa nak buat.. aku rasa itu memang sifat aku.. respon untuk menyelamatkan diri dari lelaki.. serius aku jogging tadi.. lepas tu.. adalah budak-budak lelaki nie jogging sama.. then dorang kacau-kacau, tapi mukak aku memang tegang! sangat-sangat kencang macam sudah kena tampar setan! dangg terus dorang pecut nie nampak aku.. huuuuuuuuuuu

aku tak mau jugak orang larikan diri dari aku.. aku mau ada ramai kawan.. ramai kenalan.. hu.. tapi siapa tahan dengan perangai ku.. argh!!! lebih baik diam-diam saja.. peduli lah.. =_=''

Friday, September 14, 2012

kejap-kejap lupa??

Salam....

uhuuuu.... tolong..tolong...tolong aku.................................. sejak akhir-akhir nie aku selalu lupa.. bukan lupa macam selalu terlupa.. tapi nie.. ok.. kalau aku terfikir benda nie.. then, dua tiga saat kemudian aku lupa.. adoiii apa kes nie?? bukan sekali.. tapi banyak kali.....

aku mula perasan bila lecture aku tanya..
"fatin, kenapa tak datang kelas hari selasa?" aku macam blank?
"since when saya tak p kelas?" aku jawab.
"saya boleh terima kalau kamu cakap malas atau tak ada sebab daripada kamu pura-pura lupa.." suara lecture aku dah naik bengang mungkin dia rasa aku permainkan dia..
"ehhh saya betul-betul lupa la madam.... bila saya tak hadir?" aku pandang Kevin di sebelah ku, dia mengangguk menyokong lecture yang aku tidak hadir... aku kaku seketika, terasa jantung ku berdebar-debar.. sejak bila aku tak datang kelas nie? aku cuba memerah otak.. betul la.. tak ada pun aku tak datang kelas... 
"owhhh itu.. saya.. saya ada hal dirumah.." aku tipu!!!! seriusss aku tak ingat.. bila masa aku tak hadir kelas. hurm.. =_=''

lepas tu... aku ada meeting dengan rakan-rakan fakulti.. tapi aku tak pergi coz aku lupa...... aku boleh selamba lalu depan dorang yang habis meeting... dang!! what happen to me??

aku lupa yang aku dah makan tengah hari... aku ada cakap dgn kawan aku yang aku belum makan... tapi kawan aku cakap aku dah makan tadi dengan dorang...

aku ingat apa nak tulis dalam blog nie.. tiba-tiba bila buka blog jer.. aku lupa apa nak tulis... dan kenapa aku buka laptop..

time quiz statistik, aku lupa formula.. walauun formula tu sangat senang.. dan walaupun aku dah banyak kali buat soalan yang sama.... aku lupa.... 

aku lupa sepatutnya ada family day fakulti kami, kalau bukan dorang cakap pasal family day.. pasti aku buat tak kisah jak esok.. sebab aku lupa...

huuuuu~~~

Thursday, September 13, 2012

sesuatu yang telah hilang..

Salam..

wahhh semakin rancak aku update blog kan.. hahahah aku selalu 'lepak' di labry UiTM nie.. line wireless laju.. haha jadi manfaatkan dengan baik kan...

dalam masa setahun, banyak yang berubah dalam diri ku.. tidak tahu la, sama ada perubahan ini positif ataupun tidak.. tapi yang aku pasti, perubahan nie semuanya.. buat aku jadi tidak seperti dulu.. 

Aku dah tak baca novel... pelik kan. sedangkan baca novel nie lah kegemaran ku dari sekolah menengah lagi...dah berlambak novel2 yang aku dah baca... tiba-tiba, minat dan keinginan itu telah hilang..

aku dah tak tulis novel... pelik kan. sedangkan waktu dulu aku selalu ada banyak ilham buat novel. sekarang nie.. entah apa-apa jak yang aku fikir, walaupun aku berusaha untuk buat.. sahaja otak aku jadi blank dan tidak berfungsi.. aku paksa pun tak boleh.. ilham untuk buat novel dah diculik... =_=''

sesuatu yang aku rasa sangat berharga untuk aku dah hilang... aku rasa sayang sangat dengan novel... entahlah dimana kebolehan untuk menulis.. mungkin Allah sudah tarik kebolehan ku kan... aku sangat sedih.. sedih.. dan sedih.......

sangat-sangat bersedih... T_T


kesian JJ muka dia terpotong.. ahahahah wakakakakakka

jadikan iktibar..

hello readers...

hari nie aku hendak berkongsi sesuatu dengan korang..  dimana benda yang aku hendak kongsi nie.. turut dikongsi bersama didalam kelas tadi.

macam biasa, lecture aku selalu bagi kami article bahasa urang puteh... coz dia kata untuk membantu kami mempertingkatkan pemahaman.. 

keratan akbar tu pasal seorang lelaki yang kehilangan kakinya pada usia 20 tahun.. (sama age la ma aku sekarang nie) akibat daripada kemalangan jalan raya.. sel kaki lelaki tu mati dan terpaksa dipotong sebelum merebak keseluruh badan. waktu kakinya dipotong dia redha dengan ketentuan Allah... dia sangat bersemangat dan tabah.. dia tidak pernah berputus asa untuk mencari nafkah.. walaupun sedar yang dirinya sudah kekurangan.. tapi dia tetap berdiri teguh! mencari nafkah untuk keluarganya... (dia bukan dari keluarga yang senang). dalam sesi temu ramahnya, dia juga bergurau tentang keadannya... see?? betapa tabahnya dia..

bayangkan kita d tempatnya.... sepatutnya, kita bersyukur dengan apa yang kita ada... ada orang lain lagi yg tidak bernasib baik.. seteruk mana apa yg kita rasa tentang diri sendiri.. ada lagi org yang lebih teruk dari kita.. adalah lagi orang yang tidak bernasib baik...

so... fikir2 la..

Wednesday, September 12, 2012

Growing babies..

Hallo...

tak tahulah, sejak akhir-akhir nie asal aku buka pisbuk jak.. aku jumpa artikel yang menyakitkan hati... sakit hati oi.. sakit hati.. kenapa aku sakit hati? sebab adalah insan-insan yg bijaksana selalu 'menghina' SABAH..

Apa kena dengan orang-orang nie? please la.. perlukah macam begitu? those people like growing babies.. yang tidak tahu macam mana hendak bezakan baik dan buruk.. yang tidak tahu macam mana hendak menilai, macam mana hendak bersuara..

aku belajar politik.. dan aku tak mahu mempolitik'kan blog ku.. cukup adalam kelas aku berbicara tentang politik..... dang!!

growing babies!!!


*tak ada kaitan dgn entry.. tapi blog aku suka hati aku la.. dang!!

Tuesday, September 4, 2012

tak sampai sebulan lagi...

Salam semua...

tak lama lagi exam, tak sampai sebelum..

"DANG!!! final exam makin dekattttttt, dateline semakin mengejarrrrr, test n quiz mengganas... rasa otak mcm ribut taufan.. perlukan sedikit ruang untuk bernafas.. eye bag semakin membesar... BERUSAHALAH FATIN!!"- status fb.. hahaha perlukah aku promote??

hurm... memang sangat tension la.. semua pun mau kena buat.. bukan mengeluh, cuma nak share dengan korang jak.. heeeee


tak sampai sebulan, business plan mau hantar, waluapun aku sendiri tak tau apa logiknya dan releven nya mau ambik subjek tu...


ada satu subjek tu.. mau buat interview dgn sebuah organization nie, samapi sekarang belum ada feedback.. rasa macam mau marah jak dengan organization tu.. dah hantar email, dah call masih lagi belum ada apa2. .eeeeee tak suka!!! mau buat proposal lagi nieeeee.. bikin lambat kerja ku jak!!


sekarang memang struggle la.. entahla.. tak pernah jugak macam begini dulu.. sekarang itba-tiba busy sangat-sangat.. kadang-kadang mau bernafas pun susah.. APALAH AKU NIE.. TAK BAIK MENGELUH KANNNNNN.. 


saja untuk lepaskan tension....


apa-apa pun, kepada sesiapa yang nak exam.. good luck! chayoooooooooooooooooooooo


-the end-




Sunday, September 2, 2012

ada sesuatu... yang tidak kena..

Salam.. hey readers..

berhabuk sudah blog aku kan... lama tak update apa2 yang informatif dan berguna... minta maaf ya.. kalau korang rasa blog aku nie 'SAMPAH' maaf banyak-banyak sebab telah menyiksa minda dan otak anda untuk mencernakan ayat2 dalam blog aku niee

apabila seseorang bersikap tidak baik, dan tidak sopan terhadap diri kita nieee.. maksudnya.. ada sesuatu yang tidak kena.. tidak tahulah sama ada 'something wrong' dengan dia.. ataupun dengan kita sendiri sendiri..

apabila ada seseorang yang rapat dengan kita... tiba-tiba dia hilang.. atau menjauhkan diri... mesti ada sesuatu yang tidak kena.. entahlah, dari diri kita atau dari dia...

apabila ada seseorang yang kita sayang atau cintai meninggalkan kita.. pasti ada sesuatu yang tidak kena.. dari dia.. ataupun diri kita sendiri..

apa yang aku mau cakap disini.... pasti ada sesuatu yang tidak kena, apabila sesuatu pekara berlaku dalam hidup kita... apa-apa pun.. yakinlah... Allah telah sediakan sesuatu yag lebih baik untuk kita..

apabila ada sesuatu yang tidak kena, Allah jauhkan dari kita... sebab? hanya Allah yang tahu, sebagai hambaNYA kita mestilah yakin dengan ketentuan ILAHI.. kan...

entahlah.. korang semua faham ke tidak apa yang aku mau cakap nie.. apa-apa pun.. k... bye

-the end-