Tuesday, October 25, 2011

Aku Rasa sangat2 Tercabar..

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM 1 MALAYSIA...

sebelum aku mula menulis entry nie.. aku nak ucap HAPPY B'DAY DAD!! yeah!! MY DAD = MOHAMMED YUNUS BIN MOHAMMAD... selamat hari lahir bapa, ayah, daddy... hari nie genap la umur bapa 44 tahun... walaupun you always said that today is your 14 b'day.. hahahaha bapa adalah lelaki yang paling hebat dalam hidup ku!! ^_^ (so, malam nie... apa plan kita sekeluarga??) 

this is my dad.... 


really handsome ya.. hahahahahah 

OK! back to my first point... hem... you know what.. aku rasa sangat2 tercabar... ialah.. i really2 damn want to be a LAWYER!!!!! dari kecik... itu sahaja cita-cita ku.. tidak pernah berpaling dari apa pun... sekarang aku stdy kat utim, and taking PUBLIC ADMIN.. and i'm at the right track.. but. the question is... 

BOLEH KA AKU SAMBUNG IJAZAH DALAM BIDANG PERUNDANGAN????

jalannya ada sahaja, hanya dari diri ku untuk berusaha... i will do anything to become a lawyer.. 
aku pernah berjanji dengan Arwah atuk.. yang aku akan berusaha mencapai cita-cita ku... 

but.. i dont know lah..... RASA SANGAT2 TERCABAR SEKARANG NIE!!!!


SANGAT2 TERTEKAN!!!!

Saturday, October 15, 2011

Persahabatan KITA untuk SELAMANYA...

SALAM!!

aku dah tak sedih dah.. sorry.. tadi memang aku emo sikit.. hem.. aku rindu dengan seorang rakan nie.. pempuan ek.. aku rindu dengan dia.. sebab.. kami dah tak bertegur sejak form 5.. until now.. 
susah nak jelaskan mengapa kami tak bertegur.. (adalah sebabnya.. dan itu tidak akan d nyatakan kat sini..) cuma aku ceritakan hal ini.. sebagai pengajaran buat kamu semua...

sebenarnya, aku menyesal dengan tindakan ku dahulu... aku tahu, menjauhkan diri dari dia adalah satu kesalahan.. di saat dia dalam masalah, aku pula semakin menyalahkan dirinya... disebab kan itu.. aku dan dia dah tak bertegur lagi... semuanya terlalu pantas.. sehinggakan aku sendiri tak mampu mengawal emosi ku...
satu pergaduhan besar telah berlaku di dalam kelas 5 Amanah dulu.. antara aku.. dia.. dan balak dia..
hu... i'm sorry SHARMILA.... i miss u.. kita kawan dari form 1 lagi.. sekarang nie.. aku sangat2 menyesal.. aku tahu.. masing-masing kita ada salah.. tapi sekarang nie.. aku sangat-sangat menyesal.. 

tak sepatutnya aku salahkan kau, aku sebagai rakan sepatutnya membantu rakan yang sedang dalam masalah..
SHARMILA orgnya cantik, kecik-kecik jer.. kalau aku berdiri kat sebelah dia... macam gunung kinabalu dengan rumah d pinggir bukit...

moralnya... sebagai seorang kawan yang baik, tidak seharusnya kita menyalahkan kawan kita di saat dia dalam masalah... sepatutnya kita tolong dia.. kalau tak.. nanti jadi mcm aku dengan kawan aku nie...

tetapi dalam hati ku.. kita tetap bersahabat.. dan aku sentiasa mendoakan kau yang terbaik.. walaupun aku sering intai-intai kau d fb.. ko tak tahu kan.. huhu i miss u mila...

pic nie.. time kami form 4...


ini pic.. sebelum kami gaduh.. time form 5.. huhuhu

world in my eyes..


pic apa nie?? hehe i dont know.. 

HATI KU RAPUH..

SALAM... tak ceria.. sebab..hati ku sakit...
hati ini terlalu sakit... hu... nak nangis!!!!!!

i'm not happy!!!

THE END FOR SEM 2

Assalamualaikum... n salam 1 Malaysia...

sekarang aku dah kat kampung tercinta... TAWAU!!! Dah 5 hari aku pulang tawau.. and hari nie baru aku dapat turun bandar.. hehehe tak byk yang berubah kat bandar nie.. hem, orgnya jer yang berubah.. yalah, zaman kegemilangan ku dah tamat.. now, yang merayau-rayau kat bandar tawau nie hanyalah budak-budak hingusan yang baru jak besar... hahah yang seangkatan dengan aku semua dah pergi belajar jauh-jauh. 

bukan nak mem'BAD' mood kan entry nie.. but.. really, budak-budak zaman sekarang nie.. dah sangat-sangat kurang bertamadun.. i'm not joking about this.. it is true, baru umur setahun jagung dah pandai buat perangai tak senonoh... aku harap adik aku tak macam nie.... kalau aku dapati adik aku tak senonoh... SIAP LA DIA!! AKU SUNAT DIA UNTUK KALI KE 2!! 

ok.. let me tell you about my final exam for sem 2.. u know what, exam kali nie.. aku tak terlalu tertekan sangat.. i dont know why, mungkin dah tahu sistem exam uitm kan, so aku dah berusaha, aku dah berdoa dan sekarang aku tawakal sahaja la apa yang akan terjadi nie.. wish me luck ar.. i dont want to repeat any paper.. huhuhuhu apa yang merungsingkan aku saat ini, paper ACC106.. I hope i will pass with flying colour... amin..

add info.. next sem start bulan 11, mungkin aku tak tinggal d asrama dah... kemungkinan besar susah nak dapat   hostel sebab semua sekarang UITM SABAH dah tambahkan jumlah pengambilan pelajar.. jadi yang pelajar lama nie.. sedar-sedar la diri cari rumah sendiri... hu.... (masalah nie masih lagi berlarutan dan belum ada lagi jalan penyelesaian..)