Wednesday, August 17, 2011

Henna on FIRE!!

Assalamualaikum semua!!! hey!!! apa kabar????
lama dah tak upload apa2 kan.. busy.. tak lama lagi exam.. hohohohoho tak sedar tak sedar dah nak habis sem 2.. cepatnya masa berlalu..kankankankankankan...

ok story hari nie tentang henna.. apa tu henna?? ala, inai bha.. yang letak kat jari kalau nak kawin tu.. warna merah.. ar.. tu la tu.. tapi ini yang segera punya.. adeh..adeh.. inai pun ada yang segera? ingat mee jer yang segera.. ok apa pun2
nielah hasilnya apabila sudah sangat bosan dan kretif hohoh
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
hand without henna...








that's it!! the end!!! corak2 nie hasil karya ku.. hohohoho dan kaki itu kaki kawan2 ku.. nice kan.. dah mcm tatu.. huhuhuhuhuhu
see u next time..

Friday, August 12, 2011

Kematangn tidak mengira UMUR

Assalamualaikum... dan salam 1 Malaysia...

umur tidak boleh menggambarkan sifat seseorang... percayalah.. kadangkala ada org yang berumur lebih tua dari diri anda.. tetapi perangai mereka sangat kebudak-budakkan.. kematangan tidak mengira umur!!

kadang kala apabila kita melihat seseorang itu sangat dewasa.. umur dah pun mencecah 26 tetapi dia masih berfikir seperti kanak2..


Wednesday, August 10, 2011

Aku sangat2 bengang!!

Assalamualaikum... dan salam 1 Malaysia..
sebelum aku meneruskan entry ini.. kepada sesiapa yang tidak tahan dgn kata2 pedas.. sila la ke entry yang lain..

aku tak tahu lah bulan puasa nie sepatutnya semua org harus bersabar, dan pandai mengawal emosi.. kalau tak pandai pun belajar la bha.. yang aku herannya.. semua org pun mcm ikut angin masing2.. aku dah perhatikan hal nie.. dari mula puasa.. aku diam jak tgk perangai dorang.. hu.. kalau aku tegur.. memang ada yang menangis.. so untuk melepaskan segala geram di hati aku luahkan semua kat blog nie..


ada yang hipokrit... ada yang batu api.. and ada pula jenis org  yang "marahkan nyamuk, kelambu di bakar!" 
owh! tolong la... adalah seorang insan ini... aku tny benda yang aku tak faham.. boleh2nya dia jerit dgn aku 
"owh tolong la..please la..." ha?????? adakah itu sifat seorang pendidik??????? 
aku tau la aku sekarng kat Universiti.. tetapi kau tidak boleh berkata begitu..adakah salah
apabila seseorang itu tidak tahu bila bertanya?? jgn la marah sebab memang itu tugas mu untuk mengajar dan mendidik YANG MEMBAWA MAKSUD untuk membuat PELAJAR FAHAM!!!

kalau la aku nie pandai, tak payah aku minta terangkan.. tak payah aku belajr.. terus pergi kerja.. taupun aku yang ganti posisi org itu!!! please la.. emosi tu sila kawal... bilang dah ada degree.. takkan kalah dgn seseorang yang berusia 19 tahun.. yang hanya ada SPM.. huhuhuhu

lagi satu... hal yang buat aku bengang!!
berkawan tapi mcm makan kawan sendiri!!!! argh! org yang satu nie susah mau d cakap.. tau2 sendiri la apabila kawan tu.. mau dapat nama jak.. dan semua taiknya kena dgn kita.. mcm g tu la perasaan ku.. ternyata.. aku BENGANG!!

sabar NURFATIN MOHAMMED YUNUS.... sabar..sabar...sabar..sabar..sabar....... 

sekian terima kasih!!


Monday, August 8, 2011

Benarkah begitu??

ASSALAMUALAIKUM.. DAN SALAM 1 MALAYSIA..

benarkah lelaki hanya akan tertarik dgn wanita yang seksi, tinggi, dan pakai make up?? 

aku tak suka lelaki menilai perempuan berdasarkan begitu.. kerana bagiku itu semua tidak menjamin kebahagiaan... huhuhuhu 
kenapa harus menilai seseorang pada luarannya? sedangkan hakikatnya.. seseorang itu baik atau buruk berpatrikan pada hati dan kelakuan..
cantik tapi perangai mcm HANTU pun susah jugak..
tapi itulah hakikat.. manusia akan menilai seseorang berdasarkan sesuatu yang mereka lihat..
well.. first impression is important.. 
tetapi pandangan pertama juga akan berubah bila kita dah mengenali org itu...
what i try to say here.... 

aku benci org yang nilai seseorang pada luaran! well luaran boleh di buat2 tetapi.. hati..
hanya ALLAH yang tahu...

PERINGATAN : INI HANYA PENDAPAT.. BUKAN FAKTA..
semua orang ada pandangan dan pendapat masing2.. saya hormati pendapat anda..

hidup harus di teruskan walaupun orang disekeliling kamu sangat2 berpura-pura...

^_^

Saturday, August 6, 2011

I love The way I am... ^_^

Assalamualailkum dan salam 1 malaysia semua!!!
apa khabar? sedar tak sedar dah masuk puasa ke 6.. and so far.. heheh i'm good! mcm mana puasa korang semua? sempena bulan ramadhan  yang mulia ini bersama2 la kita untuk meningkatkan keimanan kepada yang MAHA ESA...

hem.. i miss the old me.. yeah.. aku dulu adalah seorang penulis novel.. haha (penulis novel yang belum di iktiraf) tapi tak pe.. walaupun begitu aku dah ada peminat tersendiri.. heheheheheheeh perasannya >.<
aku pun tak faham kenapa sejak tahun lalu... idea ku dah tak ada.. huhu nak jumpa doktor.. tapi aku nie bukan sakit.. or  hilang ingatan.. cuma hilang ilham.. huhuhu menakutkan.. 
dan sekarng aku masih mencari ubat kepada penyakit nie..
kata org.. ilham akan datang apabila kita rasa bahagia..
dan adakah aku tidak bahagia?????

big question mark ?

hahahaha anywhere.. pejam celik..pejam celik.. minggu kuliah dah nak habis.. maknanya................................... EXAM MAKIN DEKAT!!
Dan aku rasa aku tak belajar apa2 pun sem 2 nie.. waktu sem 1 adalah jugak aku belajar2.. seramnya.. hu..
ok lah.. i need to go.. bye2.. muuuuaaahhhh!!

Thursday, August 4, 2011

ADUH aku pening...

Assalamualaikum semua... 
kemarin (4/8/2011) aku ada kelas PAD170 tutorial.. huhuhu punya sakit mencari buku d labry...
dari tingkat 1, ke tingkat 2, dan akhir sekali kau d tingkat 3... pun tak jumpa-jumpa..
sampai lecture sendiri yang turun padang carikan buku.. hehehe =_="" jahatnya aku.. hem.. not just that
aku pergi tanya soalan yang membuatkan lecture aku teragak2 nak jawab.. entahlah kenapa dgn aku hari tu...
mungkin sebabkan puasa kan.. hehe ooppppsss tak baik menyalahkan bulan puasa....
semua itu berpunca dari diri sendiri...
dan semoga hari ini aku tidak menyusahkan sesiapa lagi.. hehe
i have to go.. because.. hari nie test!!!! hahahahaha bye2.. see you when i see you...


Wednesday, August 3, 2011

A picture of the cast from my favorite show



i love EDWARD CULLEN!!! ;p

Tuesday, August 2, 2011

semalam aku bermimpi...

Assalamualaikum... dan selamat menjalani puasa  yang ke 3....
semalam aku bermimpi.. aku bermimpi aku berada disuatu tempat yang sangat asing.. tempat yang terdapat sebuah tangga yang amat panjang...
ketika itu aku masih kebingungan.. sepanjang tangga itu terdapat ramai orang, lelaki dan wanita.. semuanya indah dan cantik2 belaka... tiba-tiba... suatu suara yang besar memanggil-manggil...
wanita-wanita berlarian menuruni anak tangga.. wanita yang cantik berjubah pelbagai warna.. dan bertudung serta berpurda.. aku turut berlari mengiikut mereka...
sampai sahaja di akhir anak tangga.. aku bertanya...
"kemana kamu semua pergi?? boleh aku ikut" tanya ku kepada seorang wanita yang berbaju pink lembut serta bepurda.. dia mejawab..
"adik.. kami ini bidadari.... kamu tidak boleh ikut kami.."
selepas dia menjawab.. mereka semua ghaib.. hu........
aku rasa kecewa kerana tidak dapat ikut... semua itu hanya mimipi.. dan aku tidak tahu mimpi itu membawa erti ataupun tidak......
YANG PASTI AKU SANGAT2 KECEWA DAN TERKILAN KERANA TIDAK DAPAT MENGIKUTI MEREKA.. HU...

A picture of you and the person you have been closest with the longest

Assalamualalikum.....
person that i have been closest with the logest????? hem.................................. hard to say.. coz to many of them and aku sangat2 binggung..hehehe

senang jer.. aku paling rapat dengan family ku.. hehe sejak lahir lagi.... heheheheheheheheh ;p