Monday, July 25, 2011

Day 1 - A picture of yourself with fifteen facts


1) aku suka sungai!!

2) aku benci ketam!!

3) Aku start ada boyfren.. time form 3..

4) aku suka warna putih (sebenarnya semua warna pun.. tapi putih paling2 d suka)

5) aku orang bugis!!

6) birthday ku 30 june 1992

7) aku suka makan ayam dari ikan..

8) aku suka bunga ros

9) aku nak ada iguana n singa sebagai haiwan peliharaan.. (boleh ker)

10) aku anak kacukan Malaysia n Indonesia.. heheh

11) aku peminat JED sejati.. hahaha

12) aku suka main hujan.. tapi cepat sangat sakit!!

13) dalam banyak-bayak kuih.. aku tak minat makan kuih. haha

14) aku suka buat novel...

15) Aku memang banyak cakap!!

Thursday, July 14, 2011

KU TEMPAH DIA DARI ALLAH...

SALAM....
JODOH, CINTA, DAN PERKAHWINAN.. ada yang dapat jodoh awal, ada yang lambat, dan ada yang belum jumpa2 lagi... berapa ramai orang pernah mengatakan perkataan ini
"maaf.. rasanya jodoh kita sampai di sini.."
"maaf... kita tiada jodoh"
"ala.. bukan jodoh la tu.."
dan berapa ramai orang yang menyesal dengan jodoh pasangan yang dia ada sekarang.. 
dan berapa ramai orang yang MENDERITA kerana cinta..
otak ku masih belum cukup dewasa untuk memikirkan hal-hal sedemikian..
dan aku rasa aku belum cukup byk makan garam untuk menyuarakan pendapat tentang jodoh ini..
PERINGATAN : THIS IS ONLY AN OPINION.. NOT A FACT!!
ada orang bercinta bertahun-tahun tetapi kawin dengan orang lain.. 
ada yang benci.. tapi akhirnya kawin jugak..
bagi ku, perkahwinan itu suci kerana menghalalkan sesuatu yang haram untuk disentuh..
dan mencari orang yang tepat untuk diri sendiri itu amat penting
agar tidak menyesal di kemudian hari..
dan setakat ini.. aku serahkan soal jodoh di tangan ALLAH
sebab tugas utama ku pada saat dan ketika ini ialah : MENUNTUT ILMU..
aku harap suatu hari nanti.. AKU juga dapt jodoh yang baik, yang mampu membimbing aku ke jalan ALLAH dan sekali gus dapat mengawal perangai ku yang aku sendiri tak dapat kawal...
dan yang penting.. BAKAL JODOH KU NANTI ............
"KU TEMPAH DIA DARI ALLAH SWT"
KERANA ALLAH SAJA YANG TAHU SIAPA YANG TERBAIK UNTUK KU DUNIA DAN AKHIRAT...
SEMOGA.. SESIAPA YANG MEMBACA POST INI JUGA.. akan mendapat jodoh yang terbaik untuk diri masing2...

 
 

yeeee.. hari nie aku pulang TAWAU!!

SALAM!!! ^_^
Hari nie aku pulang TAWAU.. cuti seminggu jer.. hohoho apa2 pun.. i will enjoy my holiday with my family..
tapi yang tak bestnya.. cuti.. nie .. banyak assignment.. hu.. tapi tak nak mengeluh pasal hal tu.. coz.. i'm student.. and.. itu TANGGUNGJWB KU ok.. so.. terima jerlah..
i miss my family.. even syahiran tak cuti.. tapi aku still ada kawan2 untuk d bawa enjoy2. hehehe
tapi lain la perasaan ku cuti2 nie tak ada SYAHIRAN!! (I MISS YOU)
HUHUHUHU beg dah kemas.. kelas pagi nie.. missed.. hahaha lambat bangun.. sorry SIR.. 
kelas jam 10  nanti ada hohohoh
ok la.. out dulu.. dadadadad

 I LOVE TAWAU!!!!

Sunday, July 10, 2011

OTHER SIDE OF HIM..

SALAM...
sejak akhir2 nie.. aku sangat2 gila dgn movie korea.. PLAYFUL KISS.. hehe best2!
BEAK SEUNG JO.. i love him.. soooo much.. heheh oleh disebabkan aku suka dengan dia..aku pun google la.. profile dia.. rupa2nya dia ada berlakon dalam BOYS OVER FLOWER.. Kenapalah aku tak perasan?
dah tu.. time form 5.. aku pernah cakap aku tak suka dia.. dengan satu geng aku nie.. hahah setiap drama dia ada peranan masing2 dan time boys over flower aku tak suka sangat dengan dia.. muka dia pun tak la cute sangat aku tgk.. tapi.. time dalam playful kiss .. fuhhh hati ku terpanah!! 
YA ALLAH.. comelnya dia! dengan perangai sombong tapi mau.. hahahahah 
tapi bila difikir secara logiknya.. kalau aku jumpa lelaki perangai mcm nie.. pandai tapi sombong memang aku tak suka.. hehe jgn kata nak pandang.. dan sebut nama dia pun aku tak sudi..
bagi aku, lelaki idaman ku mesti la bijak baru boleh menarik perhatian ku.. tapi kalau dibekalkan dengan perangai mcm tu.. ehhhh tak sudi aku nak cakap dgn dia.. hehehe
aku nie bukan cantik sangat pun nak memilih.. tapi itu hny pendapat ku saja.. 
oleh disebabkan dia sangat2 cute.. aku tetap suka dgn dia.. hehehehehehehhehe
(senyum sampai ke telinga dah aku nie) dah dah 6 kali aku tgk drama nie.. hehehehhe tak bosan sampai bila2.. (bosan gak nanti tu.. tapi sekarang nie.. masih lagi angau) hehehe



adehhh comelnya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5 HARI yang sangat TERUK!!

SALAM...
5 hari kebelakangan nie.. aku jatuh sakit.. nie semua pasal ketam!! huhuhu sebenarnya bukan salah ketam tu 100%, aku yang mengada-gada p makan tu ketam.. dah tahu elergi ketam.. huhuhu
muntah-muntah gara2 makan ketam.. 
akhirnya..
aku tak pergi kelas untuk 3 hari.. rasa rugi sangat.. dalah tak dapat MC.. dah tu.. dah kira ponteng 3 hari.. sangat2 malang..
AKU DAH TAK NAK MAKAN KETAM LAGI!!!!!
Dah jerak aku makan ketam.. huhu sangat2 jerak..
tak nak dah ketam tu.. aku benci ketam!!
dah 8 tahun tak makan ketam.. ingatkan elergi tu dah hilang.. rupa2nya masih ada..
well.. dah dapat pengajaran.. so.. pandai2 la llepas nie. jgn makan ketam lagi..
padahal hari tu, aku hanya makan stick ketam.. huhuhuhu benci la ketam tu..
hari nie  pun masih lagi rasa lemah.. tapi apa boleh buat.. mesti jugak pergi kelas.. kalau tidak.. nanti tak boleh exam.."NO CLASS NO EXAM" 
huhuhu minggu nie byk test sebelum cuti seminggu..
sedihnya!!! huhuhu what should i do??? huhuh sedih....
ku serakan semuanya kepada ALLAH..