Friday, April 29, 2011

PERANG DAH TAMAT!!!

PERANG UNTUK SEM 1 DAH HABIS...
4 SEM LAGI NIE.. HUHU
HARAP2 TIADALAH SUBJEK YANG KECUNDANG..

COZ I DO MY VERY BEST!!!

Wednesday, April 27, 2011

I'M ONE OF THE FANS!!!

HEY GUYS!!!

I JUST WANT TO SAY THAT " I LOVE TWILIGHT!!!'

NOT JUST LOVE.. BUT OBSESS WITH IT!!!!

I'M GOING NUTS & CRAZY IF I LOOK EDWARD CULLEN.. 
hahaha just to let you know how i love thE movie..

Aku dah baca novelnya.. 4 buku tu aku dah habis belajar. hahahaha just i one week!! without any sleep.. eat.. or going out from my room...

and it's END UP 

"FATIN!!!! JANGAN NAK JADI GILA, TENGOK MUKA DAH JADI ZOMBIE KAMPUNG PISANG... SEBELUM MAK BUANG BUKU-BUKU TU.. BAGUS PERGI MANDI! BERTUAH PUNYA ANAK DARA" 

YES!! my mom really2 angry about it.. (sapa tak marah kalau dah muka macam zombie... tak makan, tak tidur..) and i still remember, my face really2 like ghost!!!

sampai termimpi2 lagi tu.. hahaha GILA KAN!! well past is past.. now i'm not like that..
dah besar la.. sekarang aku dah tau bezakan baik dan buruk.. aku dah tau nak atur masa yer..

anywhere i'm going nuts when see this picture...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*






cant wait for BREAKING DAWN!!!!

world in my eyes #5

Tuesday, April 26, 2011

Aku penuh dgn ADEGAN ^_^

ASSALAMUALAIKUM PAKCIK-PAKCIK DAN MAKCIK,
 hehehe gurau jer.. heheheheheheh cewek-cewek, dan cowok-cowok...

TODAY, I WANT TO SHARE ABOUT

ME!!

NOT about YOU, NOT about HIM, OR about US!!

*OPPPSSS sorry..... otak dah tak betul jawab paper tadi!! 3 paper awal ok jer... nie paper CSC253 ya ALLAH........ berkeringat aku  menjawab!!! bukan tak stdy.. tapi entah la kenapa mcm susah sangat... aku rasa aku yang memandangnya terlalu remeh.. (yerlah.. dah temberang.. coz OGA tinggi) fuhhh

tapi apa-apa pun.. memang paper tadi susah dan aku boleh gak jawab.. heheheh tak la sampai kosong kan!


PIC APA NIE???? TAK ADA KENA MENGENA DENGAN ENTRI NIE OK?? 


TWO MORE PAPERS... AND I FEEL LIKE WANT TO FLY!! 

Aku boleh tengok semua apa yang aku belajar berterbangan di atas kepala ku.. hahahahah


world in my eyes #4


Monday, April 25, 2011

MULAKAN PERANG!!

MARI KITA MULAKAN PERANG!!!!!!

PERANG BUKAN "ANGKAT SENJATA"

TAPI "PERANG MELAWAN NAFSU"

NAFSU APA????

WELL... I'M A GIRL BEBEH...

AKU ADA 9 NAFSU.. DAN 1 AKAL....

SO JIHAD MELAWAN 9 NAFSU ITU......

AGAR AKAL KU YANG 1 ITU LEBIH SEJUTA KALI LEBIH BAIK 

DARIPADA

9 NAFSU

ITU!!!!!!!


ALONE!!!!

HU... bencinya sorang-sorang kat dalam bilik nie!!! ROOMMATE dah pulang.. coz dorang PRE-COM awal habis paper.. hu... 5 hari lagi baru balik TAWAU.. huhuhuhuhu
tak suka la sorang-sorang nie...
yerlah.. dulu.. ada c KITTY (roommate tersayang)..
nak g toilet pun ngan dia.. (heheheheh malam jer) 
dialah tempat mengadu.. tempat kami bergurau senda..
selalu makan bersama... sekarang dia dah balik KUDAT... hu........ i dont like it!!!
huhuhuhu BENCINYA!! SUNYINYA!!! TERASA BILIK NIE DAH JADI BESAR DAN LUAS...
PENUH KEKOSONGAN.....

AND ONE MORE THING!!!!

AKU TAKUT!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE SEMUA PASAL CERITA-CERITA H***** 
dahlah paper lagi 3.. aku nak stdy pun aku takut.. nak stay sampai pagi...

KITTY!!!!!!!!!!!! I MISS YOU!!!!!!!!!!!!


this is her... hu........... comel kan dia.. huhuhuhuhuh (mcm lecture heheh)

HATE BEING ALONE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, April 24, 2011

world in my eyes #3

ANDA SANGAT BERSOPAN SANTUN!!!

Yeah!!!! i'm not in mood now... why??? please ask me why????? 
BECAUSE!!!!!!!!!!!!!

lepas ambik paper exam tadi.. kitaorg (me n fren) pergilah kat cafe nak makan.. dengan bangganya.. dan perut sudah tersangat lapar.... lepas tu, time tunggu makanan.. borak2 la kami 8 org nie..
actually, the table there is not enough for 8 of us.. so.. 4 of my fren stand up while waiting for our food.. 
adalah kawan aku, dia berdiri......... untuk tengok makanan dia dah siap ker tidak... so, adalah kerusi free..

TIBA2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

datang la seorang wanita nie... dia main tarik jer kerusi tu!!!!!!! KAMI PUN TERIAK!! 'ADA ORG PUNYA TU" tapi dia buat tak tahu jer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DAMN!!!!!!!! KURANG AJAR!!!! kalau ia pun.. tanya la.. kerusi nie ada org ker tidak.. jangan nak main ambik jer... 

FUHHHHHH punya PANAS!!!!

begini ke perangai generasi yang akan membimbing negara kelak?????? sangat2 tidak bersopan santun!!! 

HELLO... KITA NIE PENUNTUT UNIVERSITI.. TAKKAN PERANGAI MCM TU KOT...
agaknya kat rumah pun dia buat mcm tu jugak.. sangat2 tidak sopan!!! 

P/S: NEXT TIME.. ADA APA2 HAL.. TANYA DULU.. KAN 'BUDI BAHASA TU BUDAYA KITA' KENAPA HARUS bertindak membelakangkan akal sedangkan TENGAH BELAJAR DI MENARA GADING.. KEMANA SEMUA ILMU DI DADA KALAU TIDAK TAHU MANFAATKANNYA..

BELAJAR SIVIK! TAPI SANGAT2 TIDAK BERSOPAN!!

SORRY TO SAY GIRL... "KAULAH SAMPAH MASYARAKAT YANG AKAN MENJAHAMANKAN BANGSA MU SENDIRI"

Saturday, April 23, 2011

KEJAYAAN ITU DI BINA... DAN BUKAN...

"KEJAYAAN DIBINA, 
BUKAN DIKEJAR"

kata-kata di atas telah memberikan aku sejuta inspirasi................................. binalah kejayaan mu perlahan-lahan dan bersungguh2 agar suatu hari nanti kau dapat memperolehi hasilnya..

kata mama ku...

"APA YANG KAU TANAM HARI NI... ITULAH YANG AKAN KAU TUAI ESOK"

USAHA TANGGA KEJAYAAN.. NEVER GIVE UP..  

DAN BERJAYALAH ORG-ORG YANG BERIMAN...

CHAYO GIRL!!! YOU CAN DO IT!!!


KHAS untuk KAMU #1

special entry for all my fren... entry nie untuk menghargai jasa2 korang semua kerana sudi menjadi sahabat ku dikala senang dan susah... THANK YOU SO MUCH!!! i love you all... 

Aku ada simpan gambar kawan-kawan since aku tingkatan 2 lagi..
so, boleh di katakan i bougth a pendrive just to put all that pic... 

today, now, at this moment i want to share it with you all....... 

DIPERSEMBAHKAN
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


gambar nie di ambil sewaktu tingkatan 3.. habis nasyid... hahahahahahaha lucu tau time nie.. dan baju kurung ku yang warna oren tu masih lagi ku pakai sampai sekarang.. now.. i'm at University.. lamanya sudah..
gambar nie yang paling lama kat pendrive.. gambar yang lain dah hilang..coz.. ada virus.. =_='' hate that trojan!!

bersambung... ke part 2

Friday, April 22, 2011

REVOLUSION OF ME!!!

AKU TAK MCM KAMU!!

Assalamualaikum... 

aku tak macam kamu!!!!! aku adalah aku,TAK  cantik, cun, comey, or skinny mcm kamu!!!!! (apasal lak aku emo sangat nie??) serius nie.. aku tak macam kamu.. WALAUPUN kadang2 aku terasa gilak bila korang asyik bandingkan aku dgn org lain... saat tu.. aku rasa mcm nak teriak "AKU TAK MACAM KAMU!!!"
Tetapi kesabaran ku masih ada.. yerlah.. aku tak macam kamu!!!

berbekalkan wajah mcm nie...


memang aku muka 'stone'... sometimes aku tak ada perasaan!!!! bukan sombong..just... itulah aku.. tak pandai nak umah muka nie tau... dah ALLAH kurniakan mcm nie.. aku bersyukur jer..

aku bukan jenis yang skinny.. tgk baka la.. makbapak besar.. takkan aku nak kurus kering mcm lidi..
sudah tentulah aku nie jenis yang berisi.. but not sampai tahap 'obesiti' yer.. 

kadang2 kengkawan nie tak faham... asyik2 nak bandingkan aku.. tau tak.. aku tressssss kadang2 aku malas nak makan!!! so what with 'body shape' aku bukan nak jadi artis or model pun!!

erh!! geram tau!!! mak aku pernah cakap... "JGN MUKA LAWA, BODY TIP TOP.. TAPI OTAK KOSONG" TU pesan mak aku... sebab tu.. aku lebih utamakan stdy dari nak jaga body!! yes! i knew penting jaga kesihatan... tapi takkan nak sampai kurus kering!! ada apa dgn kurus!! kenapa mesti saiz S OR XXS?? saiz M salah ker? saiz L salah ker?? 

asal sihat, bahagia dah lah...  kalau korang tak boleh terima org mcm kau.. nak jugak yang XXS or S.. JUST LEAVE ME ALONE!!! ok!!!

FEEL FREE TO DO THAT.. COZ I DONT CARE!!



THAT IS MY NAME!!

NAMA : NURFATIN

Ringkas, padat dan cantik.. yang bermaksud.. NUR : cahaya, FATIN : yang menarik, mempesonakan, dan mengagumkan.. (wow!! ) haha sangat2 menarik kan...

kawan2 kan U call me, fatini or fatinah.. i dont know why they call me that.. jauh menyimpang dari nama ku.. but it's okey.. coz.. makna nama fatini n fatinah tu.. sangat2 baik.. 

FATINI = BIJAKSANA

FATINAH = BIJAKSANA, MENGAGUMKAN, DAN MENARIK PERHATIAN

Even my roommate which is non muslim call me FATINI OR FATINAH.. hahaha actually, aku baru jer tahu makna fatini dan fatinah tu.. so, lepas nie.. i happy if they call me like that.. it's better dari 'TIN'.. kan nama tu satu doa untuk yang punya nama.. so, aku sangat2 bahagia dan gembira kerana mereka memanggil nama saya seperti itu.. thanks mendoakan sya jadi lebih bijaksana.. hahaha


Thursday, April 21, 2011

world in my eyes #2







Me, you, at DOSS

SALAM SEJAHTERA DAN SALAM 1 MALAYSIA..
firstly, entry nie sepetutnya dah lama post. cuma baru hari ini berkesempatan untuk post..
DOSS (kedai kasut ler) hehehe.. i'm not to obsess in shoes but i kind like to 'watch and learn' 









my fren, emma.. pity her.. she what to buy that shoe. but there is no new stock.... huhuhu to emma "geng, kau simpan la gambar ko dgn kasut tu.. supaya tak kempunan" ;P hope she read this entry.. hehehe
anywhre!! thanks for you time!! see you soon!!

kind of art?? dont know..



what is this???????????? it's art.. hahahahah


world in my eyes #1

i cant sleep... *_*


some pic from my collection.. hehehe

Tuesday, April 19, 2011

10 DAYS TO FIGHT!!

HARINYA DAH TIBA!!!!!!!!!!!!! hari apa?? final exam la bha.. uhuhuhu
10 hari nie aku berjuang sampai tanggal 30.. lepas tu balik kampung!!! yeeeeeeeeeeeeeeee
tak sabar nak balik.. sebelum tu.. buat yang terbaik tuk exam!!
chayo!! chayo!! to all my DPA friends.. gud luck!! chayo!!! 


hanya Mitos...

SALAM SEJAHTERA & 1 MALAYSIA...

now saya sangat2 busy.. coz.. exam aku start besok!!!!!! yeah.. 11 days to go.. before i can go home!! miss my home so much!! anywhere, aku mesti berusaha sebaik mungkin!! hehe
Usaha tangga kejayaan!! 
tiada yang mustahil dalam dunia nie (i believe that.. semuanya atas KEHENDAK ALLAH)
Percaya lah.. hehehe  
terlalu byk tekanan ku rasakan sekarang.. mcm nak meletup jer.. 


Wednesday, April 13, 2011

FLOWER VS LADY

wanita ibarat bunga.. indah, harum.. dan unik.. setiap wanita mewakili pelbagai jenis bunga.. hehehe sorry kalau salah. ini hanya pendapat jer..

aku nak jadi bunga teratai! i dont know why.. tapi simbol ku bunga mawar.. hahahaah terlalu naif kedengarannya.. i love my self.


source : google


MY HERO!!

MY HERO?? sudah tentu MY DAD!!! heheheeheheheheh but right now.. hahaha this men..



*sumber : google..

i in love with this man.. heheheh sangat macho!!!


i just love HANA KIMI versi Jepun..

salam satu Malaysia.. entah mengapa aku suka sngat cerita nie.. hahahaha lucu.. tak pernah berhenti ketawa yo... ish2.. boleh di kata aku dah jadi gila kalau tgk cerita nie..hu. punya best!!!!!

sumber : google

sumber : google

sumber : google

sumber : google

*sumber : google

I JUST LOVE THE OST.. HOHOHOHOHOHOH



Monday, April 11, 2011

kadang-kadang kita tak sempurna

kita tak sempurna, tetapi dgn usaha dan doa.. kita boleh menyempurnakan ketidak sempurnaan itu.. hahahaha faham ka? aku pun kurang2 faham. hem..


this pic.. tak ada kena mengena dengan post nie.. hahaha

Friday, April 8, 2011

part of the..

emily, me, filza, and ema..

part of the *happiness...

MEMORI TERCIPTA ANTARA KITA..

hem.. tak lama final exam!! and this is my first exam.. sangat2 takut..
dan saya harap saya dapat buat yang terbaik! insyaALLAH next sem...  dapat berkumpul lagi dengan classmate yang lain... i hope kita semua dapat lulus dengan cemerlang for our first sem nie... chayo!!

kegembiraan sebelum habis sem 1..



some pic with my classmate.. owh i love you all... hehe

Sunday, April 3, 2011

I MISS THEM SO MUCH!!!

I dont know... lately, i became so.... emo!! sangat-sangat emo.. huhuhuhuhuhuhuhu sangat sedih.. i missed my mom! my dad!! huhuhu i want to go home... sabar.. sabar.. inilah dugaan... aku mesti tabah! buat yang terbaik untuk exam nie... insyaALLAH aku pasti boleh! but i missed my family so much! T_T sangat2 sedih..


not just my parents.. but also my friend.. i miss to "menghambur' dengan dorang!! sangat2 rindu... rindu jalan2 dengan kawan2.. i miss them so much!!!!!! argh!!!




i miss that day!! and the most impartant part!!! i miss my room!! hahahahahah tak sabar nak balik this 30th april... yeeeeeeeehaaaaaaa